Milica Golubović: Kraj prve faze radova u Opštoj bolnici očekujemo u septembru. Upravo je raspisana Javna nabavka za drugu fazu

11. jun 2021. 13:05 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Trenutno, najznačajniji projekat koji grad Pirot realizuje sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima je rekonstrukcija Opšte bolnice Pirot. 

Bolnica se prostire na 30.000 metra kvadratna i samo projakt rekonstrukcije je izuzetno složen. 

U prvoj fazi, koja bi trebalo da bude završena u septembru mesecu, radi se na energetskoj efikasnosti i spoljašnjosti. Ono što ne ide na ruku izvođačima su promenljive vremenske prilike, pa će tako završetak radova na zameni kupola i krovne površine malo kasniti. 

Kako je rekla Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota, trenutno se menjaju prozori i stolarija, a vrednost radova prve faze je 303 miliona sa PDV-om.

U drugoj fazi se planiraju svi unutrašnji radovi, elektro, mašinski i gradjevinski što će biti još zahtevnije za izvođače. 

Kako je dodale pomoćnica gradonačelnika, obaveza grada Pirota je da odobri sredstva za projaktovanje druge faze radova. Danas, 11.juna raspisana je javna nabavka za drugu fazu. Grad je opredelio 20 miliona, dok ostatka sredstava zavisiće od izabranog izvođača radova i najpovoljnije ponude. 

U toj fazi, planirana je i izgradnja još jednog objekta u sklopu Bolnice gde će biti periodično smešteno svako odeljenje, pacijenti i osoblje, na kojem se izvode radovi.