Milena Dimitrijević: Verujemo da možemo da razvijemo saradnju u oblasti turizma sa Opštinom Čajetina, očekujemo njihovu uzvratnu posetu

05. septembar 2023. 11:17 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Krajem avgusta predstavnici Grada Pirota bili su gosti 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru. Ovom prilikom je prikazan dokumentarni film “Pirot, moj grad”, Svetislava Pešića, zahvaljujući kome je Pirot prepoznat kao sredina koja puno ulaže u sportsku infrastrukturu.

O utiscima sa tog gostovanja i dogovorenoj predstojećoj saradnji između Grada Pirota i Opštine Čajetina, govorila je prošle nedelje Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada.

Prema rečima Milene Dimitrijević, iznenadili su se kada ih je Opština Čajetina prepoznala kao mogućeg partnera, a dobili su i priznanje za izuzetne rezultate u sportu, kulturi i društvenom standardu.

-Potrudili smo se da im kažemo šta sve ovde imamo, da puno radimo na očuvanju tradicije, razvijamo turizam i pozvali smo ih da budu naši gosti, a pored ostalog i gastronomija može da bude most saradnje, istakla je Milena Dimitrijević.