Milan Popović: Uspešna 2014.! Novi Budzet pri kraju, uslov za sednicu 19 odbornika

05. decembar 2014. 11:10 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Kraj godine, mnogo posla u lokalnim samoupravama. Treba preduzeti sve mere da se ostvari što bolji procenat realizacije Budžeta, ali i da se završe izuzetno važni poslovi na projekciji Budžeta za narednu godinu. Ovu aktivnost olakšale su smernice iz Vlade Srbije o tome kako će lokalne samouprave biti finansirane u narednoj godini. Pored toga, opštine se i dalje „bore“ s nedostatkom zapošljenih, s obzirom na Uredbu kojom je zabranjeno zapošljavanje.

Atmosferu u lokalnoj samoupravi „podigao“ je i zahtev opozicionih odbornika za sazivanjem sednice na kojoj bi se razgovarati o stanju u AHA Mura Prvi maj.

Ovo su teme o kojima je sa Milanom Popovićem, predsednikom SO Pirot, specijalno za Portal Plus online i Plus radio, razgovarala naš novinar Sonja Ćirić

O zahtevu opozicionih odbornika danas, prilikom završnih radova na Trgu slobode, novinari su Vladana Vasića, predsednika Opštine Pirot, pitali i o sudbini subotnje sednice koju su zakazali opozicioni odbornici. On je rekao da su zakonske odredbe potpuno jasne.