Milan Božić: Trudimo se da kontinuirano opremamo školu i edukujemo kadrove

01. decembar 2021. 12:12 Društvo Pirot Plus Online

Ovih dana Tehnička škola Pirot dobila je donaciju od Sektora za digitalizaciju pri Ministarstvu prosvete. Škola je dobila 55 računara sa pratećom opremom.

Direktor Tehničke škole, Milan Božić, ističe da su iz prethodnog tendera dobili 47 računara, tako da je škola za mesec dana dobila preko sto novih računara. Božić je najavio da će uskoro biti raspisan tender za kupovinu novog automobila koji će podići kvalitet nastave na predmetima saobraćajne struke, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo pravde.

Kako je rekao direktor škole, prepoznati su kao institucija u kojoj ta oprema može da se implementira, a to su dokazali rezultatima sa takmičenja, ali i interesovanjem učenika za upis u Tehničku školu.

Ovom prilikom direktor Milan Božić pohvalio je učenike i mentora za uspeh na IT konferenciji na Elektronskom fakultetu u Nišu, gde su učenici za uređaj za proveru i održavanje mera protiv virusa Covid 19 osvojili drugo mesto. Direktor Tehničke škole kaže da je više nego zadovoljan rezultatima učenika na ovom takmičenju, s obzirom da je rad izuzetno kvalitetan, ima dosta veštačke inteligencije, a učenici su povezali znanje iz nekoliko predmeta.

Sa tim radom učenici će učestvovati i na takmičenju iz preduzetništva, rekao je Božić.