Miško Ćirić: Bogato Pirotsko leto pred nama. Na Folklornom festivalu neće biti gostiju iz dalekih zemalja

21. jun 2021. 12:30 Kultura Pirot Plus Online

Situacija sa Korona virusom polako se stabilizuje, pa je poslednjih dana organizacija raznih kulturnih i sportskih manifestacija učestalija.

Leto je kao i obično razervisano za veliku gradsku manifestaciju Pirotsko kulturno leto čiji je glavni organizator Dom kulture Pirot. 

Kako je za portal Plusonline rekao Miško Ćirić, direktor Doma kulture, ove godine manifestacije će biti, ali ne u obimu kao ranijih godine. 

Prvi program u nizu je tradicionalni koncert Amateri svome gradu "Gugutke se razgukaše" - koncert svih folklornih ansambla Doma kulture, koji će biti održan 24.juna od 19 i 30 sati na Trgu. Na koncertu će učestvovati i hor Doma kulture, a trenutno je u toku postavljanje bine. 

Samostalni koncert Hora Doma kulture, u praku na Kaleu, biće održan 3.jula od 19 sati, a 16.jula u planu je još jedna koncert klasične muzike u istom ambijentu. 

Kako je rekao Miško Ćirić, u periodu od 23. do 25.jula u planu su i malo veći koncerti koji će biti održani na Kaleu, ali se zbog buduće epidemioške situacije, o ovim koncertima znaće se više u narednom periodu. 

Avgust mesec rezervisan je za dečije predstave, bioskopske projekcije,  Mini letnji sajam knjiga, ali i 16.Medjunarodni folklorni festival. Gostiju iz dalekih zemalja ove godine neće biti, ali je izvesno da će Pirot tada posetiti ansambli iz Bugarske, Makedonije i nekoliko gradova iz Srbije.