Međunarodni skup bibliotekara u Pirotu **Video**

11. oktobar 2012. 14:14 Kultura Pirot Plus Online

U organizaciji Narodne biblioteke Pirot i Biblioteke “Detko Petrov” iz Dimitrovgrada danas je počeo dvodnevni Međunarodni stručni skup pod nazivom “Biblioteke i tinejdžeri”

Međunarodni skup bibliotekara jedan je od projekata ustanova u kulturi i obrazovanju koje je finansijski podržalo Ministarstvo kulture. Autori projekta su Nadica Kostić, direktorka Narodne biblioteke u Pirotu i Elizabeta Georgiev, viši bibliotekar Biblioteke “Detko Petrov” iz Dimitrovgrada. Ovaj skup Narodna biblioteka organizuje sa ciljem razvijanja novih usluga i programa za mlade.

Prilikom svečanog otvaranja skupa, Boban Nikolić, član Opštinskog veća resorno zadužen za oblast vanprivrede izjavio je da lokalna samouprva podržava dobre projekte u oblasti kulture

Nadica Kostić, direktorka Biblioteka, kaže da je reč o važnoj temi, koja je posvećena tinejdžerima kao najmanje zastupljenoj kategoriji čitalaca

Prisutne je u ime biblioteke “Detko Petrov” pozdravio direktor Ivan Ivanov

Pored bibliotekara iz Srbije, na skupu učestvuju i bibliotekari iz Bugarske. Ivelina Tarakčieva, saradnik dečijeg odeljenja sofijske biblioteke prezentovala je projekat za tinejdžere pod nazivom “Knjiga koja mi je promenila život”. Reč je o projektu u okviru koga poznate ličnosti na tribinama, koje se organizuju sa tinejdžerima u prostorijama biblioteke, govore o omiljenoj knjizi koju su čitali u tinejdžerskom dobu.