Međunarodna izložba ''France eMotion'' i u Pirotu

22. novembar 2019. 08:10 Kultura Pirot Plus Online

Međunarodna izložba ''France eMotion'', koju je kreirao klaster ''Atout France'' u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoce na jedinstvenu šetnju kroz francusku kulturnu baštinu, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.

Četiri međunarodna fotografa, Išola Akpo iz Benina, Edu Monteiro iz Brazila, David Šaliol iz Sjedinjenih Američkih Država i Lurdes Segade iz Španije , proputovali su, svako sa svojim objektivom u ruci, jedan deo Francuske. Fotografske zabeleške nastale tokom njihovih putešestvija, predstavljaju jedinstven pogled na raznolikost francuske kulturne baštine. U njihovom društvu, gledalac korača puteljcima tvrđava i parkovima dvoraca, prolazi kroz muzeje i najsavremenije izložbene prostore, divi se lukovima opatija i mostova. Međunarodna izložba ''France eMotion'', koju je kreirao klaster ''Atout France'' u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoce na jedinstvenu šetnju kroz francusku kulturnu baštinu, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.

Izložba se održava u okvitu programa Novembre Numérique, a realizovao ju je Klaster za turizam i kulturu « Atout France » u partnerstvu sa Francuskim institutom.

Otvaranje izložbe u Galeriji "Čedomir Krstić" je 2. decembra.