Medjunarodni ispit poznavanja francuskog jezika DELF u pirotskoj Gimnaziji

14. april 2021. 08:54 Društvo Pirot Plus Online

U subotu, 17.04.2021. će se u Gimnaziji Pirot a u našem gradu po jedanaesti put održati medjunarodni ispit poznavanja francuskog jezika Školski DELF, uz sve propisane mere zdravstvene bezbednosti.

Ispit se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu i Nišu a polagaće ga učenici pirotske gimnazije, O.Š.Vuk Karadžić i O.Š.8 septembar.Sastoji se od pismenog i usmenog dela kojima se procenjuje funkcionalno znanje iz francuskog jezika.Ovo znanje procenjuju obučeni ispitivači koji nisu predmetni nastavnici učenika tako da se može reći da se radi o pravoj eksternoj evaluaciji.

Diploma DELF priznata je u celom svetu a prema konceptu ovog ispita napravljen je i test poznavanja francuskog jezika na prijemnom ispitu za frankofono dvojezično odeljenje u Gimaziji Pirot, koji će se održati prve nedelje maja i za koji je već počela pripremna nastava u ovoj školi.

Ovaj ispit se organizuje u mnogim gradovima naše zemlje ali je za naš grad svakako privilegija da je jedan od prvih u centralnoj Srbiji u kome je pre jedanaest godina  počeo da se održava.

 Slavica Mijalković, profesor francuskog jezika i književnosti,

 koordinator ispita DELF za grad Pirot