Mazut iz Robnih rezervi tek u decembru

16. novembar 2012. 13:15 Gradska hronika Pirot Plus Online

JP "Gradska toplana" od početka grejne sezone mazut nabavlja isključivo sopstvenim sredstvima, tako da uspeva da obezbedi minimum zaliha ovog energenta. Radovan Nikolić, direktor Toplane kaže da još uvek nije počelo preuzimanje mazuta iz Robnih rezervi. Mazut iz Robnih rezervi toplanama će biti razporedjen narednog meseca, kaže Nikolić I napominje da je ove godine obezbedjeno duplo manje mazuta nego lani

- Robne rezerve su ove godine za potrebe toplana u Srbiji nabavile oko 20.000 tona mazuta, dok je prošle godine toplanama podeljeno 42.000 tona. I pored toga, pomoć, kolika god da je, biće neophodna da se, u kombinaciji sa mazutom koji će biti nabavljen sopstvenim sredstvima, obezbedi kontinuitet u isporuci toplotne energije, kaže Nikolić.

Koliko će našoj Toplani iz Robnih rezervi ove godine biti odobreno biće poznato naredne nedelje. Stari dug prema Robnim rezervama od prošle godine Toplana će morati da vrati do septembra 2013.

- Sve toplane u Srbiji potpisale su aneks ugovora kojim se obavezuju da dug od prošle godine sukcesivno vrate Robnim rezervama počev od decembra do narednog septembra. Pirotska Toplana mora da vrati celokupnu prošlogodišnju tranšu od 2.200 tona energenta, ističe direktor.

Nikolić ističe da I pored mesecne naplate od oko 80 odsto, I dalje postoje velika dugovanja, koja iznose blizu 85 miliona dinara.