Markovi momci će morati na popravni! Vremena nema mnogo, ali se sve može! Glavu gore i samo jako!

15. septembar 2020. 22:21 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica

br. 5

Hala Kej

 Igrano bez prisustva gledalaca 

Pirot-Zdravlje 83:89 (27:20 , 19:25, 7:20,  30:24) 

"Pirot": Đonlić 6, Mukanović, Flannigan 10, Filipović 3, Dragović 19,  D.Đorđević 6,  Rašić 12, Stefanović, Vraneš 15,  B.Đorđević 9, Stojanović.

Tr. Marko Spasić

"Zdravlje": D. Jović 11, Pavlović 7, Stojković, Petković 11, Đ. Jović 7, Tasić 9, Radivojević 12, Bjelak 11, Živković, Hukić 17.

Tr. Lazar Spasić

Uvek treba poslušati savete umnijih. Sačekaj, prebroj se, razmisli, "izbroji do deset", a onda govori, sedi i piši!

  Jeste da kasnim, utakmica je završena oko 19 časova. Kada ovo pišem, još malo biće 22 h.

      Da sam onako "vruć" pisao ovaj izveštaj rekao bih možda ponešto od tadašnjeg raspoloženja, zbog čega bih se kajao!

      Neću sada tako, jer mnogo bolje znam ove momke, nego što su mi misli bile dok smo ispred Hale razgovarali sa Draganom i Dušanom Dimitrijevićem, Svilarovom, Apijem, Tančićem.

       Jeste, nije bilo dobro.  To, zašto je onako bilo "neka mu misle" Marko, Sanel, Raške, Džoni, Dule, Demont, Borko, a mnogo manje Dragović, Vraneš, mali Dika!

Marko, naravno, zbog toga što je prethodni period nekako bio "zgužvan"! Pripreme su počele, pojačanja su stizala u "etapama", roster se "punio" predugo, a vreme nije htelo da čeka… Itd. Itd. Dalje da ne "popujemo"!

Šta nije bilo dobro večeras?

  Pre neki dan za fudbalere Radničkog rekao sam da igraju kao da nose "džak cementa" na ledjima. E tako su igrali Markovi momci. Bez energije koju dobro znamo, skoro kao bez motiva, čast izuzecima (Dragović i Vraneš) s mnogo neuspešnih pokušaja, s malo skokova u odbrani i napadu, praznih akcija, s malo trčanja u oba pravca.

   Uostalom to Marko, ali i svi ovi momci dobro znaju. Videlo im se na licima. Pognutih glava, ne zbog poraza, više od brige, otišli su pod tuš.

………………………………………………….....................................................

Jutro je uvek pametnije od večeri. Da sačekamo, neka se "probude", neka odgledaju snimak, neka "pitaju" svoje telo, porazgovaraju sa sobom i medjusobno i vide gde su i šta valja činiti. Radi se o dobrim momcima, pravim sportistima, neće oni tek tako prodati svoju čast, sportsko poštenje.

Do iduće subote i meča sa OKK Beogradom ostalo je koliko je ostalo. Da li dovoljno vremena, da ruke ne budu teške, da noge lakše trče, da se glava rastereti, kako bi se u istorijskom takmičenju za Pirot krenulo dobro.

 U subotu dolazi Napredak iz Aleksinca. Šesta i poslednja trening utakmica.  

Ekipa koja će kao i Leskovčani danas, odigrati "prvenstvenu". Naš "skalp" im je uvek bio interesantan!

 Uostalom uvek su tako timovi iz okolnih gradova igrali u Pirotu.  

   Momčine, polako, ipak ima vremena. Pogledajte istini u oči. Nadjite puteve kojim ćete ići do iduće subote. Neće biti utabani, ali, na takvim iskušenjima se pokazuju snaga i prave vrednosti.

   A vi ste sve to do sada imali!