Marko Pantelić, potpredsednik FSS: Pirot ima uslove da bude pravi fudbalski grad. Pomoć klubovima je i podrška fudbalu u Srbiji!

15. jun 2020. 18:54 Sport Pirot Plus Online

Fudbalski savez Srbije i ove godine obezbedio je opremu za fudbalske klubove. Danas je, posredstvom Gradske uprave i Okružnog fudbalskog saveza, uručena oprema svim Klubovima u Okrugu, ekipama u malom fudbalu i ženskoj fudbalskoj ekipi Jedinstvo.

  Goste iz Beograda, Marka Pantelića, potpredsednika Fudbalskog saveza i Jovana Šurbatovića, sekretara, dočekali su Vladan Vasić, gradonačelnik, kao i predsednici Okružnog i Gradskog saveza, Vidojko Panajotović i Vladica Tošić.

      U medija centru Zatvorenog bazena okupio se veliki broj predstavnika klubova. Kraći razgovor pre početka svečanosti.

 Prigodnim rečima predstavnike klubova pozdravili su domaćin, Vladan Vasić, gradonačelnik i Marko Pantelić, potpredsednik FSS.

   Marko Pantelić i Jovan Šurbatović uručivali su sportsku opremu predstavnicima klubova.

   Predstavnici klubova bili su oduševljeni. Malim klubovima svaki poklon je dragocen. Seoski klubovi teško opstaju.

Vladan Vasić, gradonačelnik, smatra da je ova akcija Saveza veoma značajna za očuvanje fudbala u seoskim sredinama i da će doprineti masovnosti i daljoj popularizaciji. Vasić kaže da je sa FSS uspostavljena dobra saradnja i da se očekuje svesrdna podrška kada je u pitanju infrastruktura na Gradskom stadionu.

  Marko Pantelić, legendarni centarfor Crvene Zvezde, sada je potpredsednik FSS. Naša tema u razgovoru sa njim bila je briga FSS za fudbalske centre u Srbiji.

  Pre odlaska gradonačelnik Vladan Vasić je gostima pokazao Zatvoreni bazen. Složili su se da je Pirot postao prvi sportski grad s izuzetnim uslovima i da će FSS to imati u planu kada se organizuju neke akcije Saveza.

  I na kraju, kako to obično biva, zajednički snimak svih predstavnika klubova sa gostima.