Marko Kostić, Medicinska škola Dositej: Počinjemo školsku godinu sa novim ciljevima i izazovima

16. septembar 2020. 09:59 Društvo Pirot Plus Online

Sa Markom Kostićem, pomoćnikom direktora Izdvojenog odeljenja Medicinske škole u Pirotu, u okviru Akademije Dositej razgovarali smo o protekloj školskoj godini, utiscima dece koja su upisala ovu školu, ali i o novim izazovima u radu koje nameće aktuelna epidemiološka situacija.   

Marko Kostić kaže da je, uprkos korona virusu, prošla školska godina završena, kao i u svim ostalim školama u Srbiji. Nastava od početka septembra organizuje se prema preporukama Ministarstva prosvete, koje važe i za sve ostale škole u zemlji. 

Preporuka je da u medicinskim školama, za sada blok nastave nema, i da se to organizuje u samim školama. Kostić kaže da izuzev Opšte bolnice, saradnja sa svim zdravstvenim ustanovama dobra. Problema nema ni kada je kadrovska struktura u pitanju.

Iako smo mlada škola, u našem timu su visokokvalifikovani i iskusni stručnjaci sa višegodišnjim radnim iskustvom u sferi medicine i zdravstva. Veoma posvećen nastavni kadar nastoji da prenese svoje znanje i iskustvo u oblasti medicine sa učenicima, istovremeno nezapostavljajući značaj opšteobrazovnih predmeta.

Upis u Medicinsku školu i dalje traje, a cena školarine na godišnjem nivou je 1.200 evra. U cenu školarine, pored neophodne opreme, uključeni su i udžbenici

Škola je akreditovana od strane nadležnog ministarstva i ispunjava sve zakonom propisane kriterijume za obavljanje delatnosti.

Obrazovni profili:
-Medicinska sestra-tehničar
-Medicinska sestra-vaspitač
-Farmaceutski tehničar
-Fizioterapeutski tehničar
-Laboratorijski tehničar
-Stomatološka sestra tehničar
-Zubni tehničar
-Zdravstveni negovatelj