Marko Cenić: Nove šanse za nezaposlene! Obuke za deficitarna zanimanja, građevinske radnike, prodavce gotovih jela i brze hrane

07. jul 2021. 11:36 Privreda Pirot Plus Online

Job info Centar Pirot i Zip Centar za mlade, ovih dana raspisali su nekoliko konkursa za obuku mladih za različita zanimanja u Pirotskom i Niškom okrugu.  

U okviru projekta "Znanjem do posla", biće organizovana obuka na radnom mestu za zanimanje prodavac gotovih jela i brze hrane u saradnji sa kompanijom Hipoposlovi doo iz Pirota. 

Kako je za Portal Plusonline rekao Marko Cenić, karijerni savetnik Job info Centra Pirot, traže se dva praktikanta, starosti od 18 do 35 godina koji će biti obučavani tri meseca na pomenutim radnim mestima, u tom periodu biće plaćeni, a najbolji će zasnovati radni odnos. 

Drugo zanimanje za koje će biti organizovana obuka je pomoćni građevinski radnik u saradnji sa firmom Napredak doo. Potrebna su tri radnika pod istim uslovima. 

Cenić je podsetio da je ZIP centar za mlade u saradnji sa Gradom Pirotom pre par dana  raspisao i Javni poziv poslodavcima za realizaciju mere obuke za deficitarna zanimanja na tržištu rada - obuke na radnom mestu u 2021.godini. Ovaj Poziv za poslodavce biće otvoren do 31.07.2021. godine.

Takodje, on dodaje da su do sada realizovane dve obuke, a nedavno su podeljeni i sertifikati - Za ličnog pratioca deteta i za magacionere u saradnji sa firmom "Marmil". Trenutno se praktikanti obučavaju u dve firme - "Drumovi ad" i "Marmil" , za zanimanje putar i prodavac robe široke potrošnje. 

Svi konkursi su otvoreni 15 dana od objavljivanja Javnih poziva, pa tako da i u narednim danima svi zainteresovani mogu da se prijave, putem društvenih mreža, sajta, ili lično u Job info Centru ili Zip centru, kao i na telefon 010-501 820.

"Mladi su prepoznali Job info centar kao mesto gde mogu da se edukuju i raspitaju, aplicirauju za posao" zaključuje Marko Cenić i dodaje da su efekti vidljivi i značajni, sobzirom na to da je više od 65 posto mladih ostalo da radi kod istih poslodavaca nakon završenih obuka. 

Foto: arhiva Job info centra