Marjan Rančić: Divno je hoditi putem Svetog Save! Škola "Sveti Sava" proslavila 192 godine rada.

30. januar 2017. 07:30 Društvo Pirot Plus Online

Osnovna škola “Sveti Sava” ove godine obeležava 192. godišnjicu. Tim povodom, u susret Savindanu, cele nedelje je u Školi bilo svečano. Učenici i nastavnici organizovali su brojne aktivnosti, likovne i literarne temate, sportske aktivnosti i priredbe.

U petak, na dan Svetog Save, u Tijabarskoj crkvi učenici i nastavnici prisustvovali su liturgiji, posle čega je usledilo i sečenje slavskog kolača. U Školi je tokom dana organizovano i uručenje nagrada najuspešnijim učeničkim radovima na temu Sveti Sava. Čitav program povodom dana škole zaokružen je Svečanom akademijom koja je održana u sali Doma kulture.

Pre početka programa direktor Marjan Rančić je u izjavi za Portal Plus onlajn rekao da je njihova škola jedna od nastarijih škola u Srbiji zajedno sa OŠ “Vuk Karadžić” i da je zaista mnogo godina iza njih, ali je divno hoditi putem i pratiti trag Svetog Save.

Direktor Marjan Rančić je pozdravljajući goste pomenuo najznačajnije rezultate koje su ostvarili tokom protekle godine i naveo nekoliko od brojnih nagrada i priznanja, od kojih mu je najdraže priznanje Grada. On je rekao da će nastojati da nastave istim putem i ubuduće i da će se truditi da budu još bolji.

Sala Doma kulture bila je popunjena do poslednjeg mesta, a učenici su opravdali očekivanja svih koji su došli da proprate program.