Marjan Ćirić: Podržavam stav ministarstva da se škole izuzmu iz plana uštede energije. Ipak, nastojaćemo da smanjimo potrošnju koliko možemo

22. septembar 2022. 12:14 Društvo Pirot Plus Online

U skladu sa preporukama Ministarstva rudarstva i energetike za uštedu energije tokom predstojećeg perioda, sve škole su prethodnih dana dobile preporuke i plan uštede energije. Međutim, poslednja odluka ovog ministarstva je da se škole i predškolske ustanove izuzmu iz plana ušteda energije jer je to u interesu dece i učenika i nesmetanog odvijanja nastave u optimalnim i zakonom propisanim uslovima.

Marjan Ćirić, predsednik Aktiva direktora srednjih škola i direktor Ekonomske škole Pirot, govoreći o ovoj temi istakao je da se svi u školi ipak trude da se ponašaju domaćinski i da se smanji trošenje energije.

Sa tim u vezi Ekonomska škola je za ovo leto planirala sredstva za krečenje holova, ali su u saradnji sa lokalnom samoupravom prenamenili ta sredstva za zamenu ulaznih školskih portala, gde imaju odliv toplotne energije, objasnio je Ćirić.

U cilju energetske efikasnosti Ekonomska škola je ovog leta dobila donaciju za ugradnju solarnih panela, koji su postavljeni, sva dokumentacija se nalazi u Elektrodistribuciji u Nišu i čeka se priključak. Marjan Ćirić poručuje da će Ekonomska škola Pirot i na taj način štedeti energiju u narednom periodu.