Marjan Ćirić: Pirotske srednje škole upisuju 20 odeljenja. Zadovoljan sam planom upisa za Ekonomsku školu, dobili smo četiri odeljenja za 120 učenika

01. april 2021. 11:02 Društvo Pirot Plus Online

Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2021/22. godinu objavljen je juče na sajtu Ministarstva prosvete. Tim povodom danas smo razgovarali sa predsednikom Aktiva direktora srednjih škola u Pirotu i direktorom Ekonomske škole, Marjanom Ćirićem.

Prema njegovim rečima konkurs je ove godine objavljen na vreme što je veoma važno za škole koje imaju specijalizovana odeljenja, ali i za ostale škole kako bi se blagovremeno pripremile za promociju škole i obrazovnih profila.

Ćirić ističe da u konkursu nema izmena u odnosu na prošlu godinu. Pirotske škole upisuju 20 odeljenja, u nekim školama je došlo do zamene profila i u tri škole biće tri odeljenja po dualnom obrazovanju.

Kada je u pitanju Ekonomska škola Marjan Ćirić objašnjava da su dobili četiri odeljenja u četvorogodišnjem trajanju i da su vrlo zadovoljni.

Direktor Marjan Ćirić dodao je da Ekonomska škola u Pirotu ima odlične uslove za rad, kvalitetnu nastavu, stručan kadar, a posle završetka školovanja učenici imaju velike mogućnosti za zaposlenje, ali i dalje školovanje.