Marija Vasić: Realizovane različite aktivnosti, sastanci i dijalozi o problematici socijalne zaštite

26. jul 2021. 10:30 Društvo Pirot Plus Online

Centar za socijalni rad u Pirotu od početka godine konsolidovao je svoj rad u odnosu na prošlu 2020.godinu kada je pandemija Korona virusa uticala na promenu rada i funkcionisanj a mnogih institucija.

Kako je za portal Plusonline rekla Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad, od početka godine realizovane su mnogobrojne akivnosti, posebno u junu mesecu. 

Jedna od značajnih aktivnosti bilo je učešće na tematskom društvenom dijalogu o sistemu socijlane zaštite koji je održan u Domu poslanika, gde je direktorka Vasić iznela probleme u socijalnoj zaštiti u našem regionu. Takodje, nedavno je i u Pirotu održan sličan dogadjaj, kao i Okrugli sto na kome su se okupili mnogobrojni predstavnici centara, a na kojem se raspravljalo o izazovima i naučenim lekcijama u doba korone. 

Sumirajući prvu polovinu godine, direktorka Vasić istakla je da je primetan broj povećanja zahteva i prijava ka Centru za socijalni rad u odredjenim kategorijama. Kako je naglasila, povećan je broj zahteva za smeštajem odraslih korisnika sa psihičkim smetnjama, kao i broj prijava koje se odnose na porodično nasilje