Marija Đošić, KLER: Nastojimo da smisao svih projekata bude održivost

19. januar 2024. 12:37 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Pored evropskih fondova zaposleni u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj grada Pirota pratili su i druge fondove, iz ministarstva i Giza, navela je u izjavi za portal Pirot Plus onlajn Marija Đošić, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Ona je istakla da su pred kraj godine dobili projekat iz kabineta ministra za regionalni razvoj, koji se tiče osnaživanja ekonomskog preduzetništva. Sa tim u vezi, u toku je konkurs za žensko preduzetništvo.

Marija Đošić kaže da rade još jedan projekat koji se odnosi, takođe, na žensko preduzetništvo. U pitanju je edukacija žena, što smatra veoma značajnim, s obzirom da su na tim skupovima korisnici na izvoru informacija kako sebi mogu da olakašaju posao ubuduće.

Sumirajući sve aktivnosti koje je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj realizovala u prošloj godini, Marija Đošić naglašava da imaju dosta iskustva i da su uvek nastojali da smisao svih projekata bude održivost. Zadovoljna je onim što su uradili u 2023.godini, ali uvek može bolje. Đošićeva kaže da su pioniri u nekim projektima i da je laskavo kada ih prepoznaju kao lidera u regionu, ali ta činjenica posledično deluje na njih da budu što bolji i da se više dokazuju.

Na pitanje kakvi su planovi za dalje, Marija Đošić kaže da je tvrđava neiscrpni izvor i da veruje da će ubuduće biti još projekata vezanih za ovu lokaciju.