Marija Labović: Pirot je sadržajna i sveobuhvatna destinacija za odmor u Srbiji

05. jun 2020. 13:15 Društvo Pirot Plus Online

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović od juče je u pirotskom kraju, u okviru aktivnosti za promotivnu turističku kampanju “Izaberi svoju avanturu vidi Srbiju”.

Kako je u izjavi za medije rekla, zadovoljstvo joj je što je u Pirotu, s obzirom da ono što Pirot i okolina nude kao turistički proizvod potpuno odgovara promotivnoj turističkoj kampanji. Tokom jučerašnjeg dana uživali su u specijalnom rezervatu Jerma, a pored toga Pirot karakteriše bogato kulturno - istorijsko nasleđe, izuzetni uslovi za aktivan odmor, gastronomija i gostoprimstvo što čine ovu destinaciju sadržajnom i sveobuhvatnom za odmor u Srbiji.

Danas je u planu obilazak Stare planine.

Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot, rekao je da imaju odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom Srbije i da će u narednom periodu biti još projekata koji su podržani zahvaljujući toj saradnji. Kako se cela zemlja oporavlja posle pandemije, Turistička organizacija Pirota nastoji da Stara planina i Pirot istaknu svoje turističke potencijale - obeležene staze, vidikovce, jezero, reke, seoski turizam, naveo je Zlatkov.

Prema njegovim rečima veliko je interesovanje za Pirot, ali imaju problema sa brojem smeštaja i na tome treba raditi ubuduće.

U Pirotu su danas i novinarske ekipe iz nacinalnih medijskih kuća, štampanih i pisanih medija, televizija.

Zlatkov je najavio da će sledeće srede u Pirotu biti Lepi Brka – Gastronomad.

*Foto: Bratislav Zlatkov