„Mali Geza“ na RTS-u

10. februar 2015. 07:00 Kultura Pirot Plus Online

Narodno pozorište Pirot uspostavilo je, prošle godine, kontakt sa Televizijom Beograd i snimilo predstavu „Mali Geza“ u Narodnom pozorištu u Beogradu. Predstava “Mali Geza” urađena je po tekstu mađarskog autora Janoša Haja, na festivalu “Joakim Vujić” dobila je 4 nagrade, a sada je doživela i televizijsku premijeru, rekao je Gradimir Filipović, direktor Narodnog pozorišta Pirot. Emitovana je na RTS-u, na Drugom programu u serijalu “TV teatar”.

- Još smo pod lepim utiscima jer je to izazvalo veliku pažnju i drago nam je da će ostati zabeleženo u istoriji našeg pozorišta i u dramskom programu Beograda. Mi smo ovih dana ponovo gostovali u Beogradu sa predstavom „Žabar“, imali smo poziv, potom i u Lazarevcu, istakao je Filipović.

Prema njegovim rečima naše pozorište ima dobre predstave koje su za široku publiku, odnosno, za sve ukuse.

- Trenutno imamo i dve dečije predstave, na našem repertoaru je jedna široka lepeza i mi se trudimo da imamo predstave za sve ukuse. S obzirom da smo ograničeni i ne možemo više od 3-4 premijere da realizujemo godišnje, mi se trudimo da ovo što uradimo pokrije sve uzraste i ukuse. Planiramo da sredinom februara krenemo sa novom predstavom, ali o tom – potom, kaže Filipović.

U sredu 11.februara u 12 časova, pozorište će odigrati dečju predstavu „Škola za manekene“ u sali Doma vojske, po tekstu i režiji Spasoja Ž. Milovanovića.