Mako, zaustavi, pogledaj napred i traži hitna rešenja! Ovo nije – to! Prvo mesto da, a posle

04. april 2021. 13:13 Sport Pirot Plus Online

Prva B liga istok

 Hala Kej

 9.kolo

Pirot : ŽRK Pirot – ŽRK Djerdap Kladovo   32:24  ( 15:16 )

 ŽRK Pirot: Antić, Načev, Potić, A. Kostić, Savić,  Stojanović 5, Ćirić 2, Sl. Tančić 4,  Sm. Tančić 10,  Jovanović 3, Spasić 2, Tolić,  Drinić 2, Petrović  1 Z.Kostić, Randjelović 2

   Vreme će pokazati, poslednji put pišem o problemu pirotskog rukometa. 

  Za  godinu,recimo,  kada Savca, Drinićka, Simona i Selena, Ika, budu mogle da igraju rekreativno, ili dignu ruke, a Jelena Stojanović ode u neki klub Super lige, ili se uputi u inostranstvo, pogledaćemo istini u oči.

    To što  javnost zavaravaju ulični fotograf, slikama kojima sakriva polupismene tekstove, ali I totalno nepoznavanje suštine, trajaće još kratko vreme.

   Tada slike sa utakmica neće biti bitne ni ovi srceparajući tekstovi koji vrve od praznine i nepoznavanja  daljeg razvoja rukometa,  razumećemo gde smo!

    U ovoj utakmici za nauk samo ovim devojčicama. Maka mi je poslala sliku. Divna dečica!

*Sara Antić, Anastasija Kostić, Maša Načev, Lana Petrović

 Medjutim, ove devojčice treba da igraju Ligu sa svojim vršnjakinjama i da  tamo  ,,rastu,,  kako bi za dve tri, četiri godine mogle da budu nosioci igre prvog tima.

Neko ovaj Klub drži u zabludi.  I to teškoj.

   Ova deca tek treba da uče kako da trče, da se kreću u odbrani i napadu, da hvataju loptu, da znaju da je leva noga napred kada šutiraju desnom rukom, da podignu ruku gore i iz šake bacaju loptu…

 Tu decu treba pripremiti kroz školska takmičenja ili te utakmice mladjih kategorija.

    Ako je ovo sinoć bila prilika da se vidi dokle su dve Ivane kao treneri stigle u radu sa decom, onda je okej, sve drugo je moglo sinoć da bude i trauma.

 Uostalom, pogledajte kako je ,,išao,, rezultat.

    I šta  kada je djavo odneo šalu, i poluvreme dobile Kladovljanke!  Morale su Tančićke, Jelena, Anita da ,,potegnu,, da se meč dobije.

     No, dobro! Neka svako radi kako misli. Ovi što slikaju i hvale dečicu požurili su. Ove slike mogu da budu samo dobra uspomena da se sećaju kako su 3. aprila obukle novi dres prvog tima i igrale ili sedele na klupi protiv Djerdapa iz Kladova. Izjave, polako, čekajte neka deca porastu !!!

U sportu nema preko reda. Stepenik po stepenik.  Razred, po razred. Ne može se na mature iz drugog razreda!

   Svako preskakanje i žurba mogu da se kao bumerang vrate.

 To Maka dobro zna. Nadam se i Nina.

Liga jeste mnogo slaba, ali to zahteva i malo više razumevanja.

   Ovako, devojčice bacati prerano u vatru često nije dobro.

  Izabrati nekoliko jačih, snažnijih, prvi, drugi srednje i njih postepeno uvoditi u igru. Raditi sa njima. Jedino vanserijski talenat i osnovne škole može preko rade. Ali, snažna, jaka, gradjena da može da se su  prodstavi potivniku ! Da li ima takvih !?

 Ove iz osnovne škole ne treba ,,mučiti,, igrama sa starijima, pogotovo što rukomet nije balet, ma gruba igra!

 O ovome što pišem, pitajte malo i pedagoge, pedijatre, psihologe …

 Imaju vam šta reći!

  Maka mi je poslala zapisnik. Ko ume da gleda tu se sve vidi.

6.minut 2:6; 12.min. 5:9; 20.min. 9:11.  E tu su negde ušle strije, tumačim ,,semafor,, I u 24.minutu bilo je konačno 13:12. Naše su do tada  vodile samo u prvom mi nutu. Do kraja prvog dela 18:16.

 Mogu samo da pretpostavim ko je igrao u nastavku.

34.min. 21.17; 39.minut 24:19 43.min. 26:20 50.min. 30:22. Kraj imate gore.

    I sad, šta?  Da li je ostao neki trag, strah, da li su ova deca, kada su počeli da ih menjaju, možda nešto i razumela !

  I ovo! Nije li previše da ovakva ekipa  da 24 gola. Čak 16.u prvom čpoluvremenu. Osam u nastavku!

Dobio sam sa tribina kratak video. Ilustracija.

         Toliko.

    Napisao sam što sam smatrao i što mi je dugogodišnje iskustvo nalagalo. Ponavljam, rukomet pratim od Dragice, Cice, brojnih izuzetnih rukometašica pozivanih u selekcije Srbije, pokojnih  Baje i Rate, donedavno Panse,  kada je pre podne Stadion omladine bio prepun, a naše igrale protiv ekipa od Subotice, Sombora, Zrenjanina, Crvenke, Šapca, Beograda…

      Ništa više.

 Vreme je pred nama. Kako bi naši ljudi rekli ,,kraj če kaže,,!

*Foto i video: J. R. 

P.S.

  Sve gore napisano je moja iskrena, dobra namera, da se način razmišljanja, vodjenja politike u Klubu menja. Da se zatraže sredstva od grada da se Klub ojača finansijski, organizaciono, stručno i da igra u višem rangu, kako tradicija zahteva.

 Za to vreme, ova dečica neka igraju Ligu mladjih kategorija, pobedjuju i gube, kako bi jednog dana bile pravi naslednici brojnih uspešnih generacija ovog Kluba.