Makedonac Berat Jakupi, prvi protivnik Piroćanca Uroša Mijalkovića na Premijer ligi u Salzburgu!

28. februar 2020. 10:53 Sport Pirot Plus Online

     Uroš Mijalković, najbolji karatista Srbije u kategoriji -84 kg otputovao je sa reprezentacijom Srbije u Salzburg. Najbolji karatisti sveta nadmetaće se na trećoj Premijer ligi. Posle Pariza i Dubaia, u austrijskom gradu je novi sudar velikana ovog sporta.

   Naša konstatacija o žrebu i tome da naš šampion nema sreće, očigledno, da samo pokazuje kakva je konkurencija. Sinoć je izvučen žreb i Mijalković u prvom kolu za protivnika ima Jakupi  Berata iz Makedonije. Uroš Mijalković je i dalje 45 na svetu u svojoj konkurenciji , a Makedonac je na 24. mestu.

 Neću da komentarišem žreb. Reći ću samo da Jakupi Berat ne odgovara Urošu, da ima duge ruke, dobru nožnu tehniku. Medjutim, do sada se Uroš sa njim borio ravnopravno i ako mu krene, nadam se da će proći dalje.  Na prošlom takmičenju Uroš je dobio jak udarac  ispod stomaka i zbog toga se ovih dana oporavljao i kasnije počeo da trenira , rekao nam je Nenad Djordjević, trener našeg šampiona !

Večeras smo razmenili poruke sa Urošem Mijalkovićem. Očekuje tešku, neizvesnu borbu. Veruje u sebe i nada se da će se revanširati za poslednji poraz.

Čika Nešo, Jakupi - tako je. Znamo se dosta dugo, još iz mladjih kategorija. Nezgodan i tvrd meč će sigurno biti. Prognoze nemam. Znam da ću dati sve od sebe. Motivisan sam i spreman. Pa sutra kako Bog da... Dobijao me par puta. Ali mislim da sam sada bolji. Ne znam tačan bilans. Izgubio sam poslednji put u Tokiju prosle godine, kaže Mijalković. 

     Mijalković je u drugoj grupi. Za kategoriju -84 kg. prijavljeno je 50 karatista iz 36 zemalja. Meč Mijalković - Jakupi na programu je u subotu u 12 časova. 

    Na trećoj Premijer ligi nastupiće 625 karatista, što je najveći broj prijavljenih u ovoj godini.