Majstorski potezi Marka Kostića i Miloša Kostića i odbrane Voje Ilića donele bodove pirotskom timu

20. oktobar 2018. 19:00 Sport Pirot Plus Online

Druga liga

6.kolo

Pirot : KMF Pirot – KMF Ekonomist Beograd 6:4 (3:2)

KMF Pirot : Ilić, Pejčić, Kostić, Pešić, Simonov , Jončić, Djordjević, Nikolić, Velev

Strelci 1:0 Jončić 10.min. 1:1 Glavonjić 11.min. 1:2 Stojković 12.min. 2:2 Pejčić penal 14.min. 3:2 Simonov 18.min. 4:2 Simonov 28.min. 4:3 Čobanović 29.min. 4:4 Mihić 31.min. 5:4 Pešić 38.min. 6:4 Pejčić 39.min.

Čudna je igra i taj futsal, mali fudbal kako smo ga godinama zvali. Toliko obrta, toliko, neverovatnih situacija za samo minut dva, toliko preokreta...

Ljubtelji ove uzbudljive igre mogli su da uživaju večeras u Hali Kej, ne toliko u kvalitetnoj igri, koliko u nevidjenoj borbenosti igrača oba tima. Ruku na srce, da je moglo, i jedni i drugi zaslužili su po tri boda ! Ha, nemoguće naravno, ali prema onome što smo videli, rezultat se tako lomio i toliko je prilika bilo da su golmani Voja Ilić i Grigori Lužnikov bili pravi junaci utakmice.

I još nešto, da čovek ne veruje da se ova dva tima nalaze pri dnu tabele, da je Ekonomist bez ijednog boda. Ono timova što smo videli u Pirotu, igrali su, iskreno, slabije od Ekonomista. Ova beogradska studentarija, ovi momci, čisti amateri, kao i ovi naši, umeju da uživaju u igri, a koliko žara i energije , htenja ima u njihovoj borbi za posed lopte, za udarac ka golu, za dribling, za trenutak kada se mreža trese. Svaka im čast.

Naša ekipa je priča za sebe. Sportski fenomeni. Ovo večeras je tim u kojem nije bilo ponajboljeg Dušana Krstića, Ristića, Filipovića, Penčića, Džunića, da ne nabrajam. Kako oni uspevaju , ovako oslabljeni sa tako malo igrača , da izdrže utakmicu i još više od toga da igraju da bi pobedili. To je naravno uvek bilo najteže, ali Marko Kostić kao igrač i kao trener, ipak, uspeva sa ovom grupom upornih i borbenih da se takmiči. Kapa dole !

Bodovi su osvojeni uz veliku muku, uz pravi ,,mali sportski rat,, na terenu. Vodili su čas jedni, čas drugi... I na kraju, dva majstorska poteza Marka Kostića i Miloša Pejčića, bravurozne odbrane Voje Ilića i maksimum koji su prižili svi naši igrači , doneo je pobedu. Više nego važnu za bolju atmosferu i beg ka sredini tabele!