Maja Stamenović: Deca sa smetnjama u razvoju doživela su danas trenutke koji će osnažiti njihove “male živote”!

30. decembar 2016. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

Ovih dana brojni su “prednovogodišnji” dogadjaji. Restorani su bili prepuni, priredjeni su brojni prijemi, predstave za decu, bilo je mnogo posla za Deda Mraza, na trgovima i ulicama prštale su, nažalost, petarde, prodavale se ukrasi, čestitke...

Danas je organizovan jedan susret sa decom, koji je drugačiji od svih i koji je u sebi imao, izuzetno poštovanje, razumevanje, želju da dečica budu još bliža svima i da njih i njihove roditelje još više i bolje razumemo.

Naime, Udruženje za socijalnu inkluziju, danas je u okviru Projekta koji je finansirala Gradska uprava, organizovalo radionicu kojoj su prisustvovala deca sa smetnjama u razvoju, zajedno sa decom iz osnovnih škola u gradu, koja su im pružila podršku! Radili su čestitke.

Udruženje je pripremilo i novogodišnje paketiće koje će, takodje, dobiti i učenici škole Mladost.

Maja Stamenović, predsednica Udruženja, vidno uzbudjenja, jer je dogadjaj u svemu uspeo i bio veoma dirljiv, zahvalila je svima koji razumeju i pomažu decu sa smetnjama u razvoju.

Da, očekujemo da će u narednoj godini ovo Udruženje imati još veću podršku i da će briga o socijalnoj inkluziji biti svakodnevna!