Maja Gojković, ministarka kulture i informisanja u poseti našem gradu! Gojković: Pirot bi mogao da konkuriše na izboru za "Prestonicu kulture Srbije"

23. mart 2022. 13:23 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Pirot je danas posetila potptredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, koja se najpre sastala sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem u prostorijama Gradske uprave, a potom obišla i radove na izgradnji Male otvorene scene u dvorištu Istorijskog arhiva. 

Kako je rekla ministarka Gojković, sa gradonačelnikom Pirota ragovarala je o saradnji sa Ministarstvom kulture, koja je na zavidnom nivou i u okviru koje su realizovani mnogobrojni projekti u poslednjih nekoliko godina. Dogovorena je i buduća saradnja u okviru koje će biti rekonstruisan Dom vojske koji će, kako je rekla ministarka, postati važna ustanova kulture sa multifunkcionalnim salama i sadržajima. 

Ovo Ministarstvo je preko kreditne linije izdvojilo je 2,5 miliona evra zauredjenje tog objekta. Radovi će početi uskoro, a završetak se očekuje krajem 2023.godine. 

Ona je dodala i da je Pirot izuzetno aktivan grad i na konkursu Ministarstva kulture "Gradovi u fokusu", u okviru kojeg je grad konkurisao i za uredjenje Male letnje pozornice u dvorištu Istoriskog arhiva. Kokurs za kupovinu kvalitetne opreme za završetak letnje pozornice je u toku, a rezultati se očekuju u aprilu. 

Gradonačelnik Vasić rekao je da grad Pirot, sve institucije kulture, ali i medijske kuće već godinama dobijaju podršku Ministarstva kulture i informisanja, pa se u tome jasno ogleda uspešna saradnja sa ovim ministarstvom. 

Pirot, kao grad sa bogatim kulturno-istorijskim sadržajima, mogao bi u nardenim godinama da konkuriše na izboru za "Prestonicu kulture Srbije", zaključila je Maja Gojković. 

Ona je, u pratnji gradonačelnika Vasića i ostalih saradnika, obišla i Muzej Ponišavlja gde se upoznala i sa bogatom istorijom ove institucije kulture.