Lokalni derbi vraća veru u pirotski fudbal! Ima dobrih fudbalera! Piroćanci vole fudbal, ali onaj pravi! Toti se vraća!

13. maj 2024. 13:44 Sport Pirot Plus Online

Zona Istok

26.kolo

 Pomoćni teren Gradskog stadiona

Pirot : Jedinstvo – Tanasko Rajić   2:2  ( 1:2 )

 Ko to kaže da Piroćanci ne vole fudbal.  Da, ali, lepo sam napisao – fudbal! U nedelju od 11h igran je domaći derbi.

 Pogledajte parking prostore. Nekoliko. Ispred napuštenog Hotela, tamo pored one užegle trave bačene na ulaz na pomoćni teren i sve uzduž  do terena sa veštačkom travom.

  Na tribinama, rasporedjeni na nekoliko strrana, brat bratu najmanje 400-500 gledalaca. Toliko nema na tri utakmice Radničkog u Pirotu.

 Zašto nema, to treba i mora da se pitaju mnogi. Baš mnogi.

  Derbi je bio ok. Dobar pre svega zbog izuzetno korektnog ponašanja fudbalera. Ima tu igrača koji su do juče nosili crveni, a sada žuto-crni dres i obrnuto.

Nismo videli ni jednu ,,varnicu"! Zbog toga sve čestitke.

   Sudija  Jakovljević, vidi se da zna da sudi, kao što se videlo i to da je veoma često pokazivao i kad nije trebalo, autoritet. Nije imao posebnog razloga da presudjuje , a mislim da je bio spreman i na to, jer su momci poštovali fer plej.

Šta smo još videli dobro?

 Videli smo da u oba tim ima  fudbalera za koje je velika šteta što se nisu odlučili za ozbiljniju karijeru, ili su je prekinuli što zbog posla, što zbog povreda.

Da ih ne nabrajam, nekoga ću zaboraviti.

 Ipak, njega moram da spomenem, jer je važio za  jednog od najtalentovanijih mladih igrača i pirotskog, ali i niškog Radničkog. Toti se vratio. Andreja Apostolović se dugo lečio. Jedno vreme, sećate se kod Rastavca bio je medju najboljim igračima niškog Radničkog, pred vratima mlade reprezentacije Srbije.

     Da li se i kako lečio, to samo on zna. Nišlije su okrenule ledja, ne znam koliko je ovaj naš Radnički brinuo. Tek ,Toti , eno ga, vraća se,  igra za Tanasko Rajić. Vide se njegovi driblinzi , fudbalsko znanje, kao što se, medjutim, vidi i nedostatak treninga, fizičke pripremljenosti.

 Ne znam ni to da li se Toti, kao i većina ovih što ih nisam pomenuo , izmedju posla u ,,velikoj fabrici" i fudbala, odlučio  za ovo prvo, tek, šteta je jer je mogao i morao da napravi ozbiljnu fudbalsku karijeru.

  I na kraju, kada ističem kvalitete pojedinih igrača, da spomenemo i to, da će pirotski fudbal imati u reorganizovanoj Niškoj zoni, ne znam kako će ime nadenuti imati dva predstavnika, što može da bude dobro za pirotski fudbal.

Da je dobro, videlo se i juče na lokalnom derbiju.

 Bravo!