Ljubomir Sotirov: Izgradnja novog postrojenja u kompaniji "E Miroljo" pri kraju. Upošljavanje novih radnika, možda već krajem godine!

14. oktobar 2020. 11:58 Privreda Pirot Plus Online

Izgradnja novog postrojenja u okviru kompanije "E Miroljo" privodi se kraju, rekao je za portal Plus online Ljubomir Sotirov iz ove fabrike. On je dodao da je izvesno i upošljavanje novih radnika do punih kapaciteta, već krajem godine ili početkom naredne, u zavisnosti od razvoja situacije u zemlji i same odluke rukovodstva. 

Pored radova na izgradnji hale, u planu je i izgradnja spostvene energane, čiji će radovi početi na proleće, dodao je on. 

Sotirov je rekao da prethodne mesece svakako obeležava pad proizvodnje i prodaje, ali smatra da je taj period uspešno prevazidjen. Gubici su se nadomestili proizvodnjom zaštitnih platnenih maski za strano i domaće tržište. Fabrika beleži zastoj u proizvodnji od 20 dana u aprilu mesecu, a konačni rezultati radne godine biće poznati na samom kraju iste. Rad je sada organizovan normalno uz poštovanje svih propisanih mera. 

Kompaniji "E Miroljo" u Pirotu i Dimitrovgradu treutno upošljava 420 radnika.