Ljubiša Nestorović: Oporavak Tigra AD interes za Srbiju, naš Sindikat bio i ostao uz tigrovce

23. jun 2020. 14:30 Privreda Pirot Plus Online

Sednici Veća Saveza samostalnih sindikata Pirotskog okruga danas su prisustvovali Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ljubiša Nestorović, predsednik Samostalnog sindikata hemije i nemetala Srbije.

Ovu priliku iskoristili smo da sa njima razgovaramo o situaciji u Tigru AD i daljim aktivnostima na putu oporavka kompanije.

Ljubiša Nestorović je istakao da je Tigar AD krenuo putem oporavka, ali je taj put težak jer postoje ogromna dugovanja i da nisu sva izmirena. Država i Ministarstvo privrede su bili njihovi sagovornici sve vreme i uspeli su da obezbede određena sredstva i da Tigar AD polako počne da radi sa profitom, rekao je Nestorović. On je dodao da se sada ubrzano rešava problem privatizacije i da je bitno da Tigar nije ostavljen jer je država preuzela sve aktivnosti oko privatizacije.

Ljubisav Orbović je o ovoj temi rekao da je bitno da Tigar traži svog kupca. Poenta cele priče je da dođe do strateškog partnera, a firma ostane u kondiciji, zadrži radnike i bude konkurentna na tržistu, u čemu za sada uspeva.

Ljubiša Nestorović je medijima rekao da Vladimir Ilić više nije generalni direktor Kompanije Tigar AD.

Iz Kabineta generalnog direktora demantivali su ovu vest.

Naime, posle odluke Nadzornog odbora Slobodne zone da Vladimir Ilić bude VD direktor, verovatno je izašla proizvoljna informacija da Ilić neće biti i generalni direktor Tigra.

Napominjemo, da je opšte raspoloženje radnika Tigra, posle uspešnih rezultata koje postiže naša Fabrika, da Vladimir Iić i dalje bude na mestu rukovodioca Tigra AD.