Liturgija na Slavu grada! Episkop Arsenije i Vladan Vasić poručili: Verujte, izborićemo se s nevoljama!

28. avgust 2020. 15:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Velika Gospojina, slava grada danas je obeležena liturgijom u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tijabari. Zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti prigodnog programa, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Okupljanje građana ispred crkve bilo je zakazano za 8 časova, kao i doček Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog gospodina Arsenija.

Vladika niški Arsenije sa sveštenstvom služio je svečanu liturgiju.

Posle liturgije usledio je ophod oko crkve i rezanje slavskog kolača.

U svom obraćanju Vladika niški Arsenije poželeo je građanima Pirota da Gospod molitvama odagna od nas sva iskušenja, a posebno ovu bolest koja hara svetom i poručio da treba da budemo istrajni u našoj veri.

Gradonačelnik Vladan Vasić u specijalnoj izjavi za Portal Plus onlajn čestitao je slavu svim Piroćancima. Zbog aktuelne epidemiološke situacije nisu organizovane litije kroz grad, kaže Vasić i nada se da će se već sledeće godine vratiti starom načinu obeležavanje gradske slave. Gradonačelnik veruje da sve što smo doživeli kao i čitav svet ove godine je polako iza nas, ali je neophodno poštovati i dalje sve preventivne mere.

S obzirom da će ove godine izostati prigodan kulturno – umetnički program koji se tradicionalno organizuje povodom slave grada, ove godine građani će moći, tokom celog dana, da pogledaju multimedijalnu izložbu “Pirot mali Jerusalim” na trgu ispred Doma kulture.