Liga u kojoj se igraju utakmice koje ne služe razvoju rukometa. Kvalitet protivnika daleko ispod kvaliteta pirotskog tima. Ko je kriv što ŽRK Pirot ne igra Super B ligu?!

19. oktobar 2019. 20:30 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije, Istok


3.kolo


Pirot: ŽRK Pirot - Vlasotince 33:26 (19:14)


ŽRK Pirot: Potić Savić, Stojanović 10, Ćirić 2, Sl. Tančić 2, Sm.Tančić ( K ) 8, An. Jovanović, Spasić 1, Marija Ilić, Randjelović, Djordjević 3, Grozdanova 7


Igrač utakmice: Jelena Stojanović ŽRK Pirot


Još jedna u seriji utakmica koju su rukometašice Pirota odigrale s protivnikom koji je po kvalitetima mnogo slabiji.


Sticaj okolnosti, o tome smo pisali, naterao je Mariju Ilić i njene saradnike da donese tešku odluku i istupi iz veoma kvalitetne Super B lige. Za sportistu je najteže da ne igra s protivnicima koji su ravni njemu, već se ,,muči,, sa ekipama skromnog znanja. Činjenica da su ŽRK Pirot nedostajala sredstva da igra Ligu kakva odgovara vrednostima je teži poraz od svih poraza na utakmicama.


Sve ovo utoliko pre što u Klubu nema dovoljno para i za polusezonu do kraja, što će Mariji Ilić predstavljati veliki problem.


Čudno je da u Rukometnom savezu Srbije ne prepoznaju probleme koje klubovi imaju. Sredstava nema, klubovi jedan za drugim odustaju od takmičenja, Lige se smanjuju, kvalitet većine ekipa je na nivou školskog rukometa, čak i slabije. Ako Savez već ne pomogne odredjenim sredstvima klubove, onda, neka ih bar oslobode kotizacije i troškova za službena lica. Sigurni smo da bi se na taj način povećao broj ekipa. Savez se odlučio za meru, da se nadmeću i mladje selekcije ne pitajući se, kako će se naći sredstva za putovanje te dece na utakmice!


Politka Saveza, definitivno, vodi gašenju rukometnog sporta, smatramo, ženskog i muškog, gde je situacija potpuno identična!


Što se utakmice tiče, ne treba mnogo trošiti reči. Vlasotinčanke, koje za razliku od Piroćanki imaju dobrog golmana, i jednu JEDINU rukometašicu koja ume da šutne na gol i ništa više, od ovog ranga za sada neće moći dalje.

Protiv takvog tima, koji ne može da inspiriše na bolju igru, naše rukometašice su se prosto mučile. Izvlačile iz sebe koliko toliko umeća, da bi pobedile. Sve ostalo bila je prava nevolja. Da su se ,,stegle,, kako se kaže, zaigrale malo jače, što su ipak morale, sigurni smo da bi rezultat bio mnogo ubedljiviiji.


Ponavljamo detalj koji je takodje iznenadjujući, rekli bi u skladu sa svim onim što se dogadja u Ligi. Kako su dve devojke koje brane povredjene, Maka Ilić je i ovoga puta bila u golmanskom dresu. Predsednica nije ulazila u igru, a kako je bilo, trebalo je!I na kraju pitanje kome služe ovakve utakmice i ovakva politika Rukometnog saveza Srbije?! Razvoju rukometa u ovoj zemlji sigurno ne, raspadu, sigurno!