Lepote Stare planine kroz fotografije

28. avgust 2018. 11:30 Kultura Pirot Plus Online

Na Trgu pirotskih ratnika otvorena je izložba fotografija “Stara planina, četiri godišnja doba, Agora art je tamo gde je ragastov…”. Autori fotografija su dr Srđan Denčić, Robert Ilić i Igor Đorđević. Organizatori su Produkcija Gazela, Marketinška agencija Background i Quick 010.

S obzirom da je organizacija ovog programa podržana od strane Grada Pirota u okviru Pirotskog leta izložbu je otvorila Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu.

U izjavi za medije Robert Ilić je rekao da su fotografije nastale uglavnom prilikom odlaska na planinarenje sa Planinarskim klubom Vidlič i istakao da je Stara planina jako inspirativna za slikanje.

Srđan Denčić kaže da se ideja rodila upravo sa tim ragastovom jer su imali više puta kapiju Stare planine na terenu, a želeli su da sugrađanima približe čari planine. Ovom prilikom Denčić je najavio da im je u planu da ova manifestacija postane Agora art fest.

Veliki broj građana bio je na trgu prilikom otvaranja izložbe. Na izloženim fotografijama predstavljene su lepote Stare planine u sva četiri godišnja doba, a posle svečanog otvaranja izložbe prikazan je i film Produkcije Gazela pod nazivom “Zvuci Stare planine”.

Izložba je otvorena do 31. avgusta.