Kubik trans radi trotoar u Lava Tolstoja! Dilema razrešena, Komisija odlučila, seku se stabla javora (nisu platani)!

21. jul 2020. 21:49 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pre nekoliko dana objavili smo  Informaciju o radovima u ulici Lava Tolstoja. Radi se trotoar sa leve strane gledano od semafora. Taj posao prošle sezone radila je firma iz Leskovca, ali ne dovoljno dobro, dinamika radova nije poštovana i ugovor je raskinut.

Posao je dobiloo pirotski Kubik trans. Odmah utisak, da se radi veoma kvalitetno i brzo i da je to pravi primer i dovoljan dokaz da pirotske firme imaju kapaciteta da budu uspešni izvodjači radova.

Ono što je pratilo infomaciju koju smo pre neki dan objavili da je planirana seča ona dva platana preko puta Rode.

Radovi u Lava Tolstoja otvorili dilemu! Da li seći platane!?

Za danas smo dogovorili novo vidjenje sa Slavišom Svilarovomdirektorom Javnog preduzeća za planiranje I izgradnju. Sa njim su bili vlasnik Preduzeća Kubik trans i još neki ljudi koje ne poznajem.

Ono što je posebno interesovalo naše sugradjane to je sudbina ova dva velika stabla koja su sadjena pre četrrdeset godina.

Najpre smo saznli da to nisu platani, već jedna vrsta javora, što je bilo manje bitno u  celoj priči. Ono što je bilo bitnije,  to je njihova sudbina i naravno radovi. Slaviša Svilarov je, sve, kao i uvek, detaljno objasnio. Dakle…

Naravno da verujemo u znanje članova Komisije. Uostalom radi se o stručnim licima. U dosadašnjoj praksi, sećamo se stabala u Parku kod Kalea, prema Distribuciji, bili su u pravu. Da verujemo da je tako i sada!