Krupačka rampa je u kvaru! Vodite računa, zaustavite vozilo, osluškujte zvučni signal mašinovodje koji je "dobro obavešten" i dužan da stane! Ipak, oprezno!

13. jun 2018. 10:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Dugo smo danas čekali potpunu informaciju o Krupačkoj rampi. Sa Železničke stanice bili su "zakopčani do grla" jer, kako rekoše, nemaju pravo na izjave za medije. Upućivali su nas na Medija centar Železnica Srbije. Tamo nismo mogli da pronadjemo odgovornog! Tokom popodneva, posle vaših brojnih poziva, sa službenog mesta, izvor smo dogovorili da ne objavljujemo, rečeno nam je sledeće:


- Rampa je u kvaru. Mašinovodje su obaveštene, obavezni su da zaustave kompoziciju na nekoliko metara ipred rampe i zvučnim signalom upozore vozače, bickliste, pešake. Vozači su dužni da poštuju saobraćajne znake i zaustave vozilo. ( Ovo mi zvuči poznato !!!)


Tokom popodneva iz "drugog izvora" saznali smo da će rampa biti popravljena za nekoliko dana i pokušavajući da objasne situaciju, "hrabrili gradjane" da su sigurni da se ništa neće dogoditi jer već postoje podignute rampe u našem kraju koje ne rade i gde su pravila ista kao na Krupačkoj rampi!


Dakle, rampa je u kvaru, ova Krupačka. Na onoj Knjaževačkoj u pitanju je racionalizacija! Štednja!!! Čuvari su penzionisani, zamena nije potrebna!!! Vozovi zvučnim signalima koji, kada ste tamo, samo pojačavaju utisak o atmosferi koju vidite pred sobom. Ovaj ,,drugi izvor,, pomenu i rampu kod Staničenja. ,,Lepa parade,,! Dakle, tri !


Snimili smo pružni prelaz o kojem je reč. Voza u tom trenutku nije bilo!