Održan najbrojniji Rafting na Nišavi

17. avgust 2017. 12:00 Sport Pirot Plus Online

Pirotski Rafting Nišavom krenuo je oko jedanaest časova i trideset minuta.Veliki broj učesnika, najviše mladih , ali su tu i tate sa decom. Iz godine u godinu sve je više ,,raftingaša,,!

Foto: Marjan Ćirić

Tradicionalni pirotski spust Nišavom, popularni Rafting, ovog puta okupio je najveći broj učesnika. Oko tri stotine zaljubljenika u reku, ljudi sklonih avanturi, druženju i zabavi okupilo se na Nišavi, na startu, blizu Poljske Ržane. Vremenske prilike idealne. Tiho, toplo, bez vetra i relativno topla voda. Nažalost, organizator, Sportski centar Pirot, nije očekivao tako mnogo učesnika i nije bilo dovoljno guma za sve koji su došli. Ali, niko se nije ljutio, Rafting je počeo.

Na cilju, u blizu Golemog mosta, dok se krčkala riblja čorba i hladilo osveženje, brojni gradjani čekali su sa nestrpljenjem prve učesnike. Trasa dugačka oko četiri kilometra predjena je za nepuna dva sata.

Zabeležili smo i izjave pojedinih učesnika

Direktor Sportskog centra, Nenad Djordjević, žali sto svi koji su došli nisu imali priliku da se zbog nedostatka guma spuste rekom. Zadovoljan je sveukupnom organizacijom i obećao da se ovaj "propust" sa gumama neće ponoviti.