Košarkaška rapsodija u belom! VIDEO

01. mart 2014. 17:00 Sport Pirot Plus Online

Druga liga 18.kolo

Pirot: Pirot – Mladost Zemun 99:60 (22:11 ,25:15, 29:14, 23:20)

Hala Kej

Pirot: Colic 5 (2:2), 1 trojka Mukanovic:7, 1 trojka, Stanisavljevic: 29 (8:7) 4 trojke, Milovanovic 8 (2:2), Filipovic 23, 7 trojke, Vasic, Nikolic, Pendic 2, Kosanovic 9 (1:1) Stanković 2, Mladenovic 12, Stojanovic 2,

Šut za 1 poen 13: 12 92%

Šut za 2 poena 38:24 63 %

Šut za 3 poena 23:13 57 %

Veče koje će se pamtiti! Veliku radost i zadovoljstvo priredili su pirotski košarkaši predvodjeni Zoranom Petrovićem ljubiteljima košarke. Bila je to prava košarkaška rapsodija u belom! Aplauzi su odjekivali, gledaoci su pozdravljali svaku dobru akciju, precizan šut, ali i borbenost i poštenu igru svojih ljubimaca. Za uživanje!. Pirotski tim, odigrao je veći deo utakmice najbolje u ovoj sezoni, agresivno u odbrani, sa 30 defanzivnih skokova, prebrzo za goste u napadu, neuhvatljivo kada su trojke u pitanju. Piroćanci su imali dva junaka po učinku, Vladislava Stanisavljevića i Dušana Filipovića koji su sa 11 trojki ukupno, razbili sve iluzije Zemunaca da se u Pirotu može nešto da učini.

Gosti su se „teturali“ u većem delu utakmice. Nisu imali rešenje za akcije pirotskog tima, teško su branili svoj koš, slabo skakali pod protivničkim. To što su imali odredjene nevolje, je samo njihova stvar, koju će morati da rešavaju. I da su bili spremniji, položili bi sva oružja pred razigranim momcima Zorana Petrovića.

Pirotski trener dirigovao je svojim „orkestrom“ , postavljao akcije, diktirao tempo sve do trenutka dok gosti nisu "bacili koplja u trnje". Petrović je sebi priuštio i takav luksuz da u poslednjih pet minuta u igru uvede decu od 15 godina, Luku Vasića i Strahinju Stankovića, kao i neku godinu starije Filipa Colića i Marka Nikolića. Gledaoci su znali da ih pozdrave!

I na kraju ,,šta reći,,?!

Pirotski drugoligaš je u ovom trenutku pravi pirotski „ekipni brend“ !. Potrebna im je veća pažnja, briga i poštovanje. Ovi momci igraju pod temperaturom, povredjeni, ne padaju duhom, spremni da "ginu" za svaku loptu. Bilo kakva priča o "našoj" i nekoj "deci sa strane" pada u vodu sa prvom loptom ubačenom u koš. Pitanje je, medjutim, koliko su Klub i Pirot uzvratili na njihov trud, ljubav i borbu za tim za koji igraju! Te dileme treba razrešiti veoma brzo, jer ovo je ekipa kadra za još veća del!!!