Košarkašice Gimnazijalca na turniru u basketu “Tri na tri”

14. jun 2017. 05:45 Sport Pirot Plus Online

Seniorke Gimnazijalca Jovana Petrović, Marija Marković, Milica Mančić i Staša Živković su proteklog vikenda učestvovale na turniru u basketu „3h3“ koji je održan na Adi Ciganliji u Beogradu.

Na turniru je učestvovala 71 ekipa u 4 uzrasne kategorije. Kod seniorki učestvovalo je 11 ekipa, a ekipa Gimnazijalca zauzela je 8. mesto u veoma jakoj konkurenciji najboljih basketašica iz Srbije.

Naše košarkašice su bile jedina ekipa sastavljena od košarkašica iz jednog kluba dok su ostale ekipe sačinjavale igračice iz različitih klubova.

U Karatašu se od 12. do 22. juna održava Razvojno trenažni centar Košarkaškog saveza Srbije za košarkašice rođene 2002. do 2004. godine.

Na ovom kampu Košarkaškog saveza Srbije koji iz cele Srbije okuplja po 20 najperspektivnijih mladih košarkašice u godištu, učestvuje i košarkašica Gimnazijalca Sofija Rančić (2003. godište).

U stručniom štabu kampa je i trener Gimnazijalca Vladica Ranđelov koji sa Nenadom Milovanovićem iz Kragujevca po programu Košarkaškog saveza Srbije radi sa talentovanim košarkašicama rođenim 2004. godine.