Košarkaši Pirota putuju u Vrbas bez najboljeg, Lazar Rašić dobio upalu pluća!

08. februar 2019. 03:00 Sport Pirot Plus Online

Druga liga

17. kolo

Petak, 8. februar

19 h

Vrbas : Vrbas – Pirot

Želeo je Lazar Rašić prošle subote da pomogne svom timu, imao je tokom jutra temperaturu, a kada se vratio kući posle utakmice, izmerio je 38 stepeni. Sutradan su lekari konstatovali zapaljenje pluća i Lazar Rašić se tokom ove nedelje lečio. Primer ovog izuzetnog sportiste jeste za pohvalu, ugrozio je svoje zdravlje da bi svojoj ekipi pomogao. I doprineo je. Njegovi i Sanelovi koševi , na kraju, doneli su pobedu.

Pored Rašića, kaže Marko Spasić, još nekoliko igrača ove nedelje bilo je rovito, ali se stanje polako popravlja tako da će u petak ujutru za Vrbas krenuti ekipa u kojoj neće biti najboljeg igrača.

Zbog programa Božićne škole ekipa je tražila termine i uspevala ipak da normalno trenira. Nevolja je da će već u utorak Pirot igrati ponovo, protiv Sloge iz Kraljeva, jer kasnije sledi još jedna velika manifestacija Sajam knjiga. Veliko je pitanje da li će u direktnom meču dva rivala za direktni plasman, moći da igra Lazar Rašić

Martin Matović je rodjeni Vrbašanin. Jeste da je već poduže pravi Piroćanac i da ne zna mnogo sadašnji tim,"Matke" veruje da je Pirot bolja ekipa i da bi trebalo osvojiti bodove. Veliki hendikep je odsustvo Lazara Rašića.

U kojoj meri će košarkaši Pirota uspeti da zadrže formu, neophodnu koncentraciju, enegiju u petak uveče, bez najboljeg igrača, ali i protiv protivnika koji se bori za opstanak, videćemo. Dobro je da se u našem timu oseća optimizam pred meč sa Vrbašanima.

Verujemo u naš tim! Lazaru Rašiću, izuzetnom čoveku i sportisti, poštovanje za požrtvovanje i želja da se što pre oporavi.

Video prenos možete gledati OVDE