Košarkaši Pirota pobedili Zdravlje u Leskovcu, plasirali se u finale Kupa Srbije na nivou Regiona Niš

12. novembar 2019. 22:51 Sport Pirot Plus Online

Kup Srbije

3.kolo

Leskovac : KK Zdravlje - KK Pirot 91: 95 ( 22:22, 26:30, 21:19, 22:24 )


Pirot: Djonlić 26 5 tr, Mukanović, Filipović 25 7 tr. Stefanović Stanković 8 , Balović . Vasić 12, Ignjatović, Matović 9 Ljubenković 15, 2.tr 10.skok B. Djordjević 4 , Stojanović 4

Neću reći naravno , da su Markovi momci otišli da odrade Kup utakmicu i da se spreme za sledeći meč . Neću jer , ko voli, pogotovo oni , da izgube od Leskovčana.

Zna se , posebno u košarci da ti klubovi iz naše Lige, retko mogu da ugroze ekipe iz KLS, to jest prve Lige Srbije, u koju se kasnije uključuju Zvezda, Partizan, FMP, Mega, medjutim, zašto da ne, treba igrati. Ako se ukaže prilika i dobiti. I pobedili su !

Medjutim, ti mečevi sa Leskovčanima uvek imaju taj naglašeni adrenalin, čak i kada se igraju trening utakmice.


Marko je "spustio" loptu odlučivši da Sanel Mukanović sedi kraj njega i asistira, jer nije igrao ni minut. Balović još "vida rane" tako da i on nije ulazio u igru. Dimitrije Djordjević se oporavlja i treba ga očekivati u sledećoj utakmici ! Skansi Stojanović igrao je 4. minuta koliko i Borko Djordjević, koji ima mali problem s kolenom.

U takvoj utakmici "vinuli su se do neba" Džoni i Dule i pokupili sve aplauze. Rešeteli su leskovački koš i ponudili domaćinu po neki "lek za umirenje" Dule i Džoni 12 trojki zajedno i 51 koš zajedno. Odmah uz njih pakleni Ljubenković koji kada zaigra ništa mu niko ne može. Zamislite i 10 skokova ! Najave da će Vuk Vasić zaigrati dobro veoma brzo, da će pokazati raskošni talenat i približiti se svom "američkom" bratu Luki obistinile su se !. Vuk je "zgrabio" minute, rešetao koš "kao mator" zaslužio sve čestitke i pokazao da će ubrzo i on biti velika Markova snaga. Stanković iz meča u meč igra sve bolje, uklopio se i njegove dve trojke pri kraju, kao i Ljubenkovićevi penali, doneli su nam pobedu !


Kako se na Kup utakmicama do drugog stepena ne radi statistika od uvek poslovnih i predusretljivih ljudi iz KK Pirota smo dobili i ovaj raport !

MVP utakmice dele Đonlić (8 osvojenih lopti, 5 trojki) i Filipović (7 trojki, 6 sk). Ljubenković (dabl-dabl učinak, 15 koševa, 10 skokova .Vuk Vasić (12 koševa, 5 sk, 2 blokade). Vlada Stefanović 5 skokova u napadu i još toliko osvojenih lopti. Strahinja Stanković (dve izuzetno važne trojke). Karakteristika utakmice je razigranosti svih koji su bili na terenu.


Košakaši Pirota su na 3 minuta pre kraja imali 9 koševa prednosti, ali su domaći u poslednjim sekundama, pre Ljubenkovićevih slobodnih bacanja smanjili na 93:91. I to je od njih bilo sve.


Pirot će, u 4.kolu igrati, najverovatnije u Pirotu sa ekipom Napretka iz Aleksinca članom KLS, ili Prve lige, kako vam je volja !


Biće to uživanje