Košarkaši Pirota okupili se posle praznika i već uveliko treniraju za nastavak prvenstva. Markovi momci žele prodor u gornji deo tabele

13. januar 2019. 18:30 Sport Pirot Plus Online

Košarkaši Pirota, bez obzira na brojne probleme koje su imali, uspeli su da u prvom delu prvenstva postignu pozitivan bilans. Najveći problem za trenera Marka Spasića bio je to da tim "u hodu" formira.

Sa svetske turneje Basket "3x3" Lazar Rašić došao je dva meseca od početka sezone. Mladi i talentovani Dimitrije Djordjević vratio se iz Beograda, "zamrzao" prvu godinu fakulteta da proveri i svoje košarkaške mogućnosti. Kako je odigrao ovih nekoliko mečeva, dobro je došao našem timu! Konačno, treći dolazak, pravi "sportski poklon", vratio se odlični Sanel Mukanović, pravi vodja tima, koji je svojim ranijim boravkom u Pirotu pokazao o kakvom se čoveku i sportisti radi!

Marko Spasić je tako imao kompletan "roster"! Otišao je jedino Skoknić.

Marko Spasić radi već nekoliko dana. Januar je i za sportiste "zahtevan" mesec. Ima praznika, prekida, bili su odsutni, kratka pauza, odmor od desetak dana, tako da je sve to prošlo i već pet, šest dana uveliko se radi.

Atmosfera i danas kada smo bili u Hali, radna kao i uvek. Krasi ovo momke ozbiljan rad, dobro drugarstvo, medjusobno poštovanje i to su osnovne vrednosti, koje verujemo će doneti i dobar rezultat. Prodor u gornji deo tabele! Nedostajao je jedino mladi Dimitrije Djordjević zbog bolova u ledjima. A njegov vršnjak Petrović je došao da se pozdravi, odlazi u Portugaliju u drugoligašku ekipu.

I na kraju, neka mi bude dopušteno da kažem ono što sam uradio! Smatrao sam da je to moje poštovanje ovih momaka, gest koji su uradili, naravno i način ponašanja i igranja, zahtevao. Na trening sam došao da im najpre čestitam praznike, ali i zahvalim za predlog koji je ovaj Klub poslao, kada je nagrada "28. Decembar" u pitanju. To smo zalili sokovima i ponekim slatkišom, što je atmosferi dalo još neposredniji ton.

Eto toliko. Bila je nedelja. U gradu malo ljudi. Kafići puni. Ovi momci su i danas, kao i ovih dana bili u Hali. Dva treninga dnevno, prihvataju bez pogovora, spremni da nam već iduće subote protiv najbolje ekipe u ligi, donesu i prvu novogodišnju radost.

Srećno momčine!