Jagodinci brojniji, moćniji, efikasniji...

15. mart 2014. 17:00 Sport Pirot Plus Online

Druga liga Istok 20.kolo

KK Pirot - KK Jagodina 73:84(23:19),(20:22),(13:19),(17:24)

Sudije:Slobodan Pavlica,Natasa Virijevic,Milorad Pavlovic (Beograd) Pirot:

Pirot:Colic,Mukanovic:11,(6:2) 1 trojka,Stanisavljevic,Milovanovic 10 (1:1) 1trojka,Filipovic: 9 3 trojke,Vasic,Nikolic,Pendic2,Kosanovic 16(4:2), Stankovic, Mladenovic 5 (4:3) ,Stojanovic 20(2:2) 4 trojke

Šut za 1 poen 17:10 59% Skok u odbrani 17

Šut za 2 poena 33:18 55 % Skok u napadu 7

Šut za 3 poena 28:9 32%

Košarka nije sirotinjska zabava!

Radi se o ozbiljnom sportu u kojem osim dobrog trenera, borbenosti, velike želje i ambicija ipak odlučuje ono četvrto, ili prvo! A to je, koliko si spreman, koliko imaš kompletan tim na svim pozicijama, kakva je klupa...

Košarka je sport u kojem improvizacija kratko traje,a stabilnost, pametna priprema , dobro ukomponovana ekipa na svim pozicijama, naravno pre početka sezone , e, to ipak odlučuje. Nismo izmislisli toplu vodu, ovo je svima znano, samo ga treba primenjivati!!!

Pet , ili sedam pirotskih igrača, svejedno, poginuli su večeras u Hali Kej u svoj svojoj nemoći da pokušaju da naprave čudo! U ovom sportu čuda se retko dogadjaju. Pobedjuje tim koji ima ,,dobar roster,, ili ,, jaku klupu,, kako želite , tim koji omogućava treneru da prosto igra prtiju šaha sa svojim protivnikom.

Trener Zoran Petrović nije ,, poneo čarobni štap,,!! Da ga je imao u rukama, možda bi mogao da nam pomogne da u čudo poverujemo!

Naša ,,prva ruka,, Vladislav Stanisavljević sedeo je na klupi povredjen i to je , ustvari hendikep, za ionako kroz drugi de prvenstva, već ,, razorenu ekipu“.

Svalka čast igračima Pirota i njihovom treneru! Dok su imali snage, dok su mogli, ,,držali ,, su se sa jakom ekipom Jagodine, koja je upravo imala sve ono, što Piroćanci već poodavno nemaju!!! Igrače na svakoj poziciji i igru baš zbog toga, u periodu kada se meč odlučivao!

Ne treba žaliti zbog poraza u ovom mneču! Jagodina je kompletan i bolji tim od Pirota. Treba se zabrinuti za stanje u ekipi, za ,, muke po Zoranu Petroviću,, koji nije kriv što Pirot skoro deset godina nije ,,izbacio,, nijednog igrača kadrog da IGRA! Nije kriv što se lutalo, računalo, merilo, pisalo i brisalo kada je ,,pravljenje tima na vreme,, u pitanju!

Prvenstvo ulazi u poslednjih sest kola. Pirot ima težak raspored. Gostuje kod ekipa gde se teško dobija, u Pirot dolaze jaki rivali. Pitanje , da li će se Vladislav Stanisavljević uopšte oporaviti, postaje ,,noćna mora,, za nedužnog Petrovića! I ne samo to! Dilema je napretek i one stoje nad glavama svih. Igrača i trenera, da , ali stoje još više i nad onima koji potpisuju život i rad ovog u Srbiji cenjenog sportskog kolektiva.