Koristan meč za Markove momke. Bugari jaki, naši još nedovoljno uigrani!

10. septembar 2020. 21:57 Sport Pirot Plus Online

Medjunarodna utakmica

Hala Kej

 Pirot : KK Pirot – KK Balkan Botevgrad  65:78 ( 15:23,15:19, 16:16.19:20)

KK Pirot : Djonlić 5 ( 6:3), Mukanović, Flenegan 6 ( 4:4), Filipović 3 1 tr , Dragović  18 ( 2:1)  1 tr, Djordjević 6, 3 tr.Rašić 7  1 3 tr. Pendić (2:1) 3 tr. Vraneš 4 ,  Stefanović, Djordjević, Stojanović

5.min. 9:10, 10.min. 15:23, 15.min. 25:32, 20. Min. 30:42, 25.min. 39:52, 30.min. 46:58, 35 56:66  , 64:78

Šut za 1 poen  14:9   64,3%

Šut za 2 poena  32:16  50 %

Šut za 3 poena  24:8 33,3 %

…………………………………………………………...........................................

Bilo je prvoligaški!

    Navikavamo se polako na to, samo su nam Piroćanci nedostajali. Sa njima na tribinama, utisak bi bio potpun.

 U Halu Kej, na promociju novog prvoligaša, došao je najbolji bugarski tim, predvodjen poznatim srpskim trenerom   Leskovčaninom, Jovicom Arsićem. Zbog kovida prvenstvo Bugarske nije završeno i Balkan iz Botevgrada nije zvanično proglašen najboljim.

  Još na zagrevanju, oni koji razumeju košarku videli su nekoliko interesantnih igrača u bugarskom timu. Tri Amerikanca, tri reprezentativca, lepo "skockana" ekipa.

   Marko Spasić je prvi put izveo tim na koji računa. Jedini problem, ne mali, sigurno, na klupi su sedeli Borko Djordjević u opremi, Matović u civilu. Obojica povredjeni. Poznati srpski i pirotski ortoped dr Mihajlo Vidanović, naš "Mića Ćomi" pregledao je Matovića, (koga je inače Mića iz Subotice i poslao u Pirot), šta su dogovorili, nisam saznao.

    Raške i Dragović stigli su pre dva dana, imali trenig - dva, Flenegan prvi Amerikanac u našem timu i  Miloš Vraneš  nešto ranije, Penda i Džoni  medju prvima.

Dakle, dobar roster, ali, koliko će Marko uspeti da sredi ovaj tim za ovih deset dana videćemo.

 Sigurno da je za aktere utakmice, a i ono malo ljudi bliskih klubu na tribinama, bio interesantan dolazak Svetislava Pešića Karija. Sveta iz Novosadske će u našoj ulici biti duže, čujem da će i neke treninge uraditi sa našim igračima. S njim na tribinama gradonačelnik Vladan Vasić, Neša Djordjević, Mića Ćomi i njegov kolega iz Beograda, otac i sin Markus Dimitrijević, Slaviša Svilarov.

   Kada pogledate kako se kretao rezultat, biće vam jasno da su Bugari imali stalno u svojim rukama kontrolu utakmice. Ono što smo videli, da našem timu nedostaje svežine, ne može da se igra bez centara, ekipa mora da se uigra. Videlo se da će Dragović, Flenegan, Vraneš, Raške, Penda i Džoni biti prava pojačanja, ali za sve u životu, tako i za skladnu  košarkašku igru potrebno je vreme. Rekao bih, za ovu brzu, agresivnu igru na malom prostoru posebno.

    Dobro je da je akipa Jovice Arsića u nekim trenucima demonstrirala "silu" u odbrani, kao Zvezda juče protiv Turk Telekoma, što je pomoglo Marku i njegovim momcima da vide koliko trenutno mogu ili ne mogu protiv takve igre. Na primer, Dule Filipović pogodio je samo jednu trojku.

   Vraćam se početku.

    Bilo je LEPO. Medjunarodni meč. Prvak Bugarske, protiv prvoligaša, potpuno neka druga košarka.

     Uz to, meč su sudili mladi arbitri sa visokim zvanjima. Aleksandar Milojević (Kruševac ABA 1), Stevan Kostić (Aleksinac KLS) i Ivan Ilić (Niš KLS). Bravo, momci, odlično sudjenje!

   Za neke to nije važno, tek Jovica Arsić je tražio da se igra Wilson loptom, koju naši momci u životu nisu uhvatili (igraju Molten loptama) i drugo, novi FIBINI koševi, tvrdi, lopta se odbijala u situacijama kada smo očekivali da Dule, Džoni, Sanel, Vraneš, Bogdan, Raške, mali Dika, postižu trojke jer to znaju. Ivan Pendić, koji je igrao "napolju" izgleda da je bolje "osetio" ovu loptu, postigao je tri trojke.

   Evo i razgovora. Čućete Jovicu Arsića, Marka Spasića, Miloša Vraneša, Bogdana Dragovića i Lazara Rašića.

   I to je prvi raport. Biće ih još. Svaka utakmica ima svoje vrednosti i poruke. Ako ih Marko i njegovi momci shvate na pravi način, a znajući ih siguran sam da hoće, ako ovih dana prionu na naporan rad. Uz to, ako prodju i kroz Karijeve ruke, onda možemo da se nadamo da će protiv OKK Beograda biti po "naški"!