Koridori Srbije potpisali Ugovor o stručnom osposobljavanju sa studentima Građevinskog fakulteta

07. februar 2020. 06:00 Društvo Pirot Plus Online

 „Koridori Srbije“ d.o.o. Beograd danas, 7. februara 2020. godine, potpisali su sa sedam mladih inženjera  ugovor o stručnom osposobljavanju  na osnovu kojeg će se budući master inženjeri građevinarstva uključiti u izvođenje poslova „Koridora Srbije“ d.o.o. Beograd  i obavezati na završetak master studija u predviđenim rokovima. Kombinovanjem učenja i prakse, budući stručnjaci se pripremaju za preuzimanje važnih uloga u realizaciji velikih projekata i razvoju infrastrukture u Republici Srbiji.

Na1. Sajmu stipendija održanom  9.11.2019. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu na kojem su pored ostalih kompanija, štand imali i Koridori Srbije,  zainteresovani studenti mogli su da podnesu dokumentaciju za prijavu za dobijanje stipendije, informacije o uslovima, kao i da dobiju informacije o radu Koridora Srbije. Studenti master studija, kao i studenti osnovnih studija, pokazali su veliko intetesovanje. Na konkurs se prijavilo 40 studenata od kojih je, nakon obavljenog postupka selekcije, izabrano 7 najboljih studenata sa kojima je i potpisan ugovor.

„Koridori Srbije“ d.o.o. Beograd su se, kao društveno odgovorna organizacija i poslodavac koji vodi računa o strateškom razvoju svojih potencijala, opredelili da daju podršku profesionalnom razvoju mladih inženjera i njihovom uključivanju u svet rada još za vreme studiranja. S tim u vezi, osmislili smo program koji kombinuje stipendiranje sa uključivanjem u konkretne poslove na najvećim infrastrukturnim projektima, čime se stvara mogućnost da mladi stručnjaci stiču radno i profesionalno iskustvo uporedo sa završetkom svog formalnog obrazovanja.  Nastavljajući praksu koja se prethodnih godina pokazala veoma uspešnom, „Koridori Srbije“ su  studentima master akademskih studija na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pružili  priliku da primene svoja znanja i tako doprinesu realizaciji velikih projekata iz nadležnosti Društva. 

*Saopštenje Koridori Srbije