Koridori Srbije: Petlja Sopot puštena u javni saobraćaj

10. avgust 2021. 11:00 Privreda Pirot Plus Online

“Koridori Srbije” su pustili u javni saobraćaj novoizgrađenu petlju „Sopot“ u Pirotu, koja, nakon izgradnje Istočnog kraka Koridora 10, povezuje postojeće državne puteve IIA reda - put br. 221 (Knjaževac-Temska-Dimitrovgrad ) i put br. 259 (Niš-Pirot)”,  izjavio je Dušan Mijuk, šef projekta ispred ovog preduzeća.

“Koridori Srbije su, kao Investitor ovog projekta, a uvažavajući zahteve meštana sedamnaest sela iz okoline Pirota, kao I zahteve lokalne samouprave, obezbedili sredstva iz ušteda u okviru zajma Evropske banke za obnovu I razvoj I izgradili vezu izmedju navedenih državnih puteva, a nakon izgradnje autoputa E-80”, rekao je Mijuk.

“Pored prednosti za lokalno stanovništvo, ostvaruje se najkraća I najbrža veza Bele Palanke i Pirota sa Parkom prirode Stara planina i daje se dodatni podsticaj razvoju turizma i opštem napretku staroplaninskih sela i gravitirajućih delova Istočne Srbije”, istakao je Mijuk.

Radove je u ugovorenom roku i prema opredeljenim sredstvima izvela kompanija Integral Inženjering, a izgrađene su dve trokrake raskrsnice sa denivelisanom saobraćajnicom,  koja se preko nadvožnjaka ukršta sa autoputem E-80.

Komisija za Tehnički pregled izvedenih radova dostavila je finalni Izveštaj kojim se potvrđuje da je predmetni objekat pogodan za upotrebu, nakon čega je petlja puštena u rad.

Odeljenje za odnose s javnošću