Konsultant: Sve primedbe na UPPR podnose se Privrednom sudu

31. mart 2015. 10:38 Privreda Pirot Plus Online

Milan Marinković, konsultant koji je radio na izradi UPPR-a za kompaniju AHA Mura Prvi maj u eksluzivnoj izjavi za Portal Plus online i Plus radio kaže da razume radnike koji imaju odredjene primedbe na Plan, i napominje da se sve primedbe u skladu sa zakonom prosledjuju nadležnom Privrednom sudu, a preko Suda predlagač je dužan da na njih odgovori u roku od 8 dana

- Nemam neke podrobnije informacije na šta su se radnici konkretno žalili, odnosno na šta imaju primedbe ali pretpostavljam da je reč o kriterijumima za selekciju radnika koji će ostati da rade. Mi kao konsultatnti, u ovom slučaju, nismo dovoljno stručni, i smatramo da oni treba da budu rezultat dogovora izmedju menadžmenta i samih radnika, a mi ćemo rado uvrstiti nove kriterijume u izmenu i dopunu UPPR-a, kaže Marinković.

Kada je reč o tome da li je u ovom trenutku za potencijalne investitore povoljnija kupovina iz UPPR-a ili stečaja Marinković kaže

- Svaki investitor pravi svoju procenu šta mu više odgovara. Svakome je u interesu da što pre uposli resurse, da oni ne stoje, jer to pravi velike troškove i zbog toga je kupovina uz UPPR povoljnija, jer kroz Plan se omogućava pokretanje proizodnje u što kraćem roku. Takodje UPPR podrazumeva i dvogodišnji period konsolidacije, kaže Marinković.

Prema Marinkovićevim rečima svi zagovornici pokretanja stečaja u fabrici mogli bi još malo da se strpe jer ukoliko najavljene prilike oko investitora propadnu, nema realnog načina da se ovo stanje održi, jer i po zakonu privremene mere su oganičene na 6 meseci, kada će u svakom slučaju biti pokrenut stečaj.

Milan Marinkovic