Konkurs za mlade: biznis treninzi, podrška za pokretanje posla i razvoj karijere - Džedajski pokret

05. jul 2024. 10:21 Društvo Pirot Plus Online

Kako da razviju preduzetnički duh i steknu veštine za unapređenje karijere ili sopstvenog posla, mladi od 22 do 30 godina mogu naučiti kroz Program BustUp-4-StartUp od jula do kraja novembra u Nišu i na online treninzima. Poziv je namenjen mladima iz Niša, Leskovca, Aleksinca, Prokuplja, Pirota, Bojnika i Dimitrovgrada na početku karijere, onima koji bi da menjaju posao ili su pokrenuli sopstveni biznis.

Konkurs za učešće otvoren je do 15. jula, a prijave su NA LINKU. Program sadrži 6 trening sesija  i 3 konsultacije sa sertifikovanim trenerom, a traje od 25. jula do 1. novembra. Agenda je NA LINKU, a pitanja o Programu mogu se slati na mejl info@dzedajskipokret.rs.

Organizatori iz Džedajskog pokreta kažu da je obezbeđno učešće za ukupno 30 mladih.

“Besplatan program podrške za 30 mladih će im omogućiti i provesti ih kroz dragocena nova iskustva, zajedno sa timom iskusnih biznis mentora i eksperata, sa kojima će praktično raditi na sticanju znanja i veština koje će im pomoći da jasno postave svoju karijernu strategiju i zauzmu svoje mesto na tržištu zapošljavanja”, navode.

Kroz Program će steći znanja i veštine i upoznati alate koji će im pomoći da precizno definišu lične ciljeve, postave viziju i misiju svoje karijere, usvoje preduzetnički i menadžerski način razmišljanja. Saznaće i kako da profesionalno postave svoj LinkedIn profil (obezbeđen je i photoshoot), a do kraja Programa imaće jasnu strategiju svog poslovnog razvoja.

“Kroz Program će moći da se povežu sa stručnjacima, mentorima, ostvarenim poslovnim ljudima, inovativnim kompanijama i drugim ambicioznim mladim ljudima koji žele da ostvare svoje karijerne potencijale, kao i sa institucijama i organizacijama koje im mogu biti oslonac i podrška i na dalje”, dodaju iz Pokreta.

Rezultati konkursa biće poznati do 18. jula, a veliko otvaranje je 25. jula u Naučno tehnološkom parku u Nišu.

Projekat “Boost Up-4-Start Up” sprovodi Džedajski pokret, a finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije. Partner na projektu je Naučno tehnološki park u Nišu. Prijatelji projekta su Go2flow couching kompanija iz Beograda i Media reform centar iz Niša.

Inače, Džedajski pokret je inovativna organizacija u oblasti omladinskog rada i ličnog razvoja, sa više od 10 godina iskustva u pružanju podrške pojedincima, organizacijama i preduzećima koja doprinose održivom razvoju društva.