Konkretne mere lokalne samouprave u cilju smanjenja nezaposlenosti VIDEO

21. april 2016. 16:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Grad Pirot je i ove godine, posle usvajanja budžeta, raspisao konkurs za izvodjenje javnih radova i zapošljavanje volontera. Lokalna samouprava ovu aktivnost realizuje u saradnji sa Filijalom Nacionalnom službom za zapošljavanje, u Pirotu.

Gradonačelnik, Vladan Vasić, smatra da je ovo jedan od primera kako smanjiti nezaposlenost, omogućiti mladim ljudima da se usavršavaju u svom poslu, a sa druge strane budu od koristi poslodavcima kod kojih će raditi.

Direktorka Filijale Pirot, Nacionalne službe za zapošljavanje, Jelena Kostić, je rekla da je interesovanje za volontiranje svake godine izuzetno veliko, ali da se raduje da ovog puta vidi nova lica i da se nada da će ubrzo doći do posla.

S obzirom da je JP " Komunalac" započelo brojne radove na uredjenju grada radno angažovanje lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje će biti od velike koristi, kaže direktor, Boban Tolić.

Udruženje "Atsinkani" će ove godine uposliti tri radnice za pomoć ostarelim romima. Pomoć je od izuzetnog značaja, ocenio je Vladimir Jašarević, predsednik Udružanja.