Koncert Yu grupe u Pirotu: rokeri za sva vremena! Umetnici kakvih malo ima, oduševili Piroćance!!!

30. jul 2016. 10:48 Kultura Pirot Plus Online

Yu grupanajdugovečniji rok bend sa ovih prostora, koji je prošle godine proslavio nesvakidašnji jubilej, čak 45 godina postojanja, koncertom u na Stadionu omladine oduševio je Piroćance različitih generacija.

Jednostavno, sve što je vezano za ovaj koncert, ne samo od momenta kad su se ugasila svetla pa do poslednjih taktova pesme “Odlazim”, može da se slije u jednu reč – savršeno! Ili, što bi Žika Jelić, na svoj prepoznatljiv način rekao – fennnomenalno!

Koliko se bend potrudio da publici koju su sačinjavale sve generacije, od dece do onih koji su rasli sa dugovečnom grupom od početka, priredi, za specijalnu priliku, nesvakidašnji doživljaj, jasno je nagoveštavao sam početak koncerta. Tako je trajalo iz pesme u pesmu. Ljubitelji pravog roka, dobre pesme, nekoliko hiljada Piroćanaca, pevali su u hporu svaku njihovu ,,stvar,,!

Reči su nedovoljne da ljubiteljima pravog , izvornog roka, objasne majstorstvo muziciranja, originalnost u izvodjenju, scenske efekte, dobar zvuk,. Dakle, profesionalčno, ali i od srca Žika Jelić i njegovi višedecenijski ,,saborci,, doprineli su da prošlo veče bude upamćeno.

Svaka čast Domu kulture na izboru bendova za ovo Pirotsko leto. Uostalom, ako su reči često nemoćne, video materijal nije. Ovo je Yu grupa uživo. Kako neko reče,, zvuče kao na ploči,,! Bravo majstori !