Koncert hora Doma kulture

15. maj 2015. 07:20 Kultura Pirot Plus Online

Večeras u dvorani Doma kulture Pirot sa početkom u 19:30 minuta pod dirigentskom palicom Anite Pejčić biće održan koncert povodom 10 godina rada hora Doma kulture Pirot pod nazivom „Ritam u grudima snovi na nogama“.

U aprilu 2005.godine osnovan je hor Doma kulture koji trenutno broji 35 članova. Dirigent, Anita Pejčić, kaže da su do sada najznačajniji nastupi snimanje emisije „Istočnici“ za RTS 1, učešće ženske pevačke grupe i solistinje Jelene Minković u takmičarskoj emisiji „Šljivik“ i jedno veliko priznanje koje su dobili od Ministarstva kulture pod čijim pokroviteljstvom je pre dve godine realizovan i projekat „Starino, Stara planino“. Pejčićeva je izdvojila i 2012.godinu kada su učestvovali na otvaranju eminentnog horskog festivala u Nišu u pratnji simfonijskog orkestra.

- Ono što je meni motivacija za rad i što me gura da nastavimo dalje je entuzijazam mojih članova hora. Iako smo amaterski hor, repertoar koji izvodimo na svakom koncertu je u rangu profesionalnih horova, istakla je Pejčićeva.

Večerašnji koncert sastoji se iz 3 dela. U prvom bloku biće prikazane umetničke kompozicije Stevana Mokranjca pri čemu će nastupiti mlada pijanistkinja Tamara Jovanović i solistkinje Nina Tošić i Irena Milošević. Drugi blok koncerta su tradicionalne narodne pesme pri čemu će nastupiti solistkinje Irena Milošević i Irena Petrović i solista Aleksandar Pejčić. U trećem bloku slaviće se uz evergreen i zabavne popularne melodije uz pratnju škole gitare, a nastupiće i dečiji hor, navela je Anita Pejčić.