Konačno kraj. Balkanski i Tanasko Rajić časni i uspešni. Mitić preporodio Jedinstvo. U Senjaku očekuju da kraj, bude i novi početak!

07. jun 2021. 12:06 Sport Pirot Plus Online

Sve je završeno. Nažalost, završeno je onako kako smo pre skoro deset kola i prognozirali. Razlika je u tome, što smo očekivali da će ekipu Bora "izbaciti" u prvi plan. Borani su u prolećnom delu prvenstva bili bolji tim od Negotinaca. Hajduk Veljko je u Pirotu ostavio bled utisak bez trojice najboiljih igrača u napadu, što je moglo da se  pretpostavi da će Borani biti najozbiljniji konkurent Tanasko Rajiću i Balkanskom.

 Desilo se suprotno!

 Ni Tanasko Rajić!

 Ni Balkanski!

 Ni Bor!

  Već onako kako je negde bilo "zapisano"!

Isto ili slično dogodilo se i na dnu tabele.  Uz pomoć "sudija iz senke" da ga ne pominjemo, Knjaz iz Knjaževca  je oteo bodove Senjaku i tako rešio problem.

Oni koji ispadaju su rasporedjeni "na ravne časti". Dva iz Pirotskog i dva iz Zaječarskog okruga!

..............................................................................................

30. kolo

Pirot: Tanasko Rajić : BSK Bogovina 2:0 (1:0)

Tanasko Rajić: Darko Petrović, Robert Petrović, (Usković) Filipović, Ćirić,  Pejčić, Krstić, (Džunić) Vladimir Petrović, Vasić, Nikolić, Mančić (Ignjatović)

Strelci: 1:0 Pejčić 38.min. 2:0 Džunić u 90.min.

Ovakve utakmice, posle svega obično su teret za ekipe koje su pod čudnim okolnostima  zaustavljene da se bore za željeni plasman. Domaći su časno odigrali meč, protiv tima iz Bogovine kome je pretila opasnost od ispadanja.

Igre Stefana Ćirića, jednog od boljih štopera  poniklih u poslednje vreme u Radničkom, u dresu Tanasko Rajića biće upamćene.

Bojan Panajotović, mladi trener, uspeo je da i ove sezobne sa ekipom "topdžija" napravi veoma dobar rezultat. U većem delu prvenstva Tanasko Rajić bio je u vodjstvu, da bi se na kraju dogodilo ono što su mnogi pretpostavljali.

.......................................................................................

 Bor: Bor – Senjak 5:0 (5:0)

Senjak: Lilić, Uroš Nikolić, Strahinja Nikolić, Miloš  Džonić, Lazar Manić, Danijel Džonić, Selimović, Jovanović, Nemanja Manić, Popović,  Miša Nikolić.

Kraj prvenstva. Nije se moglo više, pogotovu ne u ovoj utakmici. Ekipa Bora pokazala je zašto se do samog kraja borila za plasman u viši rang. Nama ostaje neko gorko osećanje da je moglo i moralo biti bolje u ovom takmičenju. Na kraju 14. mesto na tabeli. Ko zna, jedan kraj za neki novi početak!

Tekst i foto FK Senjak, predsednik Dejan Panić

...........................................................................................

Zaječar: OFK  019 – Jedinstvo  3:0 (3:0)

Jedinstvo: Djordjević, Mladen Nikolov, Milojević, Cvetković, Ćirić, Bošković, Miloš Kostić, Bojan Kostić, Lilić, Vacić, Martin Nikolov ( Ivanović )

  Dolazak Saše Mitić, preporodio je Jedinstvo. Stvorena je radna, takmičarska atmosfera i rezultati nisu izostali. Sve pohvale i predsedniku Kluba Saši Popoviću i članovima Upravnog odgbora koji su u veoma složenoj situiaciji uspevali da obezbede sve uslove za nesmetano takmičenje.

*Foto Jedinstvo, predsednik Saša Popović

Zahvaljujemo predsednicima Milanu Rančiću (Tanasko Rajić), Saši Popoviću (Jedinstvo) i Dejanu Paniću (Senjak) za izuzetnu saradnju tokom protekle sezone.