Komunalac, u još jednoj turbulentnoj godini, poslovao pozitivno. U narednoj godini neće izostati investicije, u planu povećanje cena za 6,2%

15. decembar 2022. 11:48 Gradska hronika Pirot Plus Online

Javno preduzeće "Komunalac" i ovu godinu završava sa pozitivnim rezultatom, što je praksa unazad godinama. 

Jeste se ove godine manje investiralo, što zbog sveopšte krize, ali i iz razloga što je naše komunalno preduzeće, preko projekta primarne separacije otpada, dobilo tri nova kamiona. I pored toga, prema rečima direktora Bobana Tolića, vozni park nije ugrožen. 

Bila je neophodna velika doza obazrivosti najpre pri planiranju, a zatim i prilikom realizacije svih investicija. Godinu završavamo sa pozitivnim saldom. Plan i program rada za narednu, 2023. godinu, je završen i on će se naći pred odbornicima na sednici Skupštine grada 28. decembra, kaže Tolić.

I pored sveopšte krize, porasta cena najpre energenata, a zatim i životnih namirnica, koje posebno pogađa naše sugrađane, nije opao procenat naprlate naših potraživanja. I ove godine taj procenat se kreće između 88 i 90 odsto. Imaćemo i mi korekciju cena od 1. januara, koja će iznositi 6,2 odsto, istakao je direktor.